Evlatlarımız gelinceye kadar buradan ayrılmayacağız

HDP tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen ailelerin, HDP il binası önündeki evlat nöbeti 129'uncu günde 65 aileyle sürüyor.

Ekleme: 10.01.2020 08:57:09 / Güncelleme: 10.01.2020 08:57:50 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Çocuklarının PKK tarafından dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan aileler, çocukları gelinceye kadar buradan gitmeye niyetlerinin olmadığını söyledi.

16 yaşındaki kızı Yasemin'in, arkadaşları tarafından kaçırıldığı için evlat nöbetine katıldığını söyleyen anne Yıldız Ballı, başlattıkları oturma eylemini sürdürmekte kararlı olduklarını belirterek, Buradan gitmemiz konusunda kimse umutlanmasın diyerek,

"Yasemin Ballının annesiyim. Benim çocuğum 2014'te tekstil fabrikasında Zinet Ateş ile beraber çalışıyordu. Abisiyle beraber anlaşıp kızımı dağa götürdüler. Zinet Ateş, 2 ay gibi dağda kaldı ve sonra geldi. Akşam olunca yeğenimi aramışlar. Yasemin Ona, 'Gelin beni götürün' dedi. Yaklaşık 4 aydır buradayız. Kimse bize bir şey söylemiyor." ifadeleri kullandı.

Soğuk havaya rağmen evlatlarını bekleyeceklerini söyleyen anne Ballı, "Evlatlarımız gelene kadar burada kalacağız. Buradan gitmeye niyetimiz yok. Buradan gideceğiz diye kimse umutlanmasın." dedi.

Çocukları dağa kaçırılan ailelere de seslenen Ballı:

"Gelin bize katılın, evlatlarınız sizi görüp gelsin. Biz başımızı yumuşak yastığa koyarken onlarda taşların üzerine koyuyor ve üşüyorlar. Onlara yazık günah değil mi? Kızım sesimi duyuyorsan beni dinle ve kimseden korkma. Allah rızası için kaç gel. Eğer gelirsen hakkım sana helaldir. Gelmezsen orada kalmaya devam edersen hakkım sana helal değildir." dedi. (Gıyasettin Tetik-İLKHA)