İranlı hackerlardan ilk siber saldırı geldi

İranlı hackerlar, işgalci ABD Federal Depo Kütüphanesi Programı'nın resmi sitesine siber saldırı düzenledi.

Ekleme: 06.01.2020 11:10:04 / Güncelleme: 06.01.2020 11:11:02 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

İran İslam Cumhuriyeti'nin Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani'nin şehadetinin intikamını ağır bir şekilde alma tehdidi, işgalci ABD terör devletini panikletti.

ABD'li siber güvenlik uzmanları da İran'nın şimdi ABD'ye siber saldırı düzenleyebileceği uyarısında bulundu.

ABD siber güvenlik uzmanları, İran'nın ABD devletinin önemli kurumlarını siber ortamda hedef alabileceğini, bu hedeflerin arasında Amerika'nın ulaştırma sistemleri, petrol ve doğal gaz tesisleri, Pentagon ve terör ordusunun hassas merkezleri yer alabileceğini iddia etti.

Uzmanların, İran'ın işgalci ABD'ye siber saldırı yapma değerlendirmelerinin sürdüğü bir sırada İranlı hackerlardan ilk siber saldırı haberi geldi.

İranlı hackerlar, ABD Federal Depo Kütüphanesi Programı'nın resmi internet sitesine siber saldırı düzenleyerek, Irak'ta öldürülen İran Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin intikamının alınacağına ilişkin tehdit mesajları yayınladı.

Tehdit mesajlarında, "Şehid Kasim Süleymani ve diğer şehitlerin kanını pis ellerine bulaştıran bu suçluları, şiddetli intikam bekliyor." ifadeleri kullanıldı.

Hacklenen sitede yer alan bir başka mesajda ise "Bu, İran'ın siber yeteneğinin sadece küçük bir parçası. Her zaman hazırız." denildi.

İranlı hackerlar sitenin ana sayfasında, İran'in dini lideri Ali Hamaney'in fotoğrafı ile İran bayrağını paylaştı. Hackerlar, İran'ı temsil eden bir yumruk ile Trump'a vurulduğu esnada havada füzelerin uçtuğu görülen bir görsele de yer verdi.

Daha önceki günlerde ABD'li yetkililer, İran'ın Orta Doğu'daki hedeflere yönelik misilleme bulunmasını beklediklerini ifade etmiş ve İç Güvenlik Bakanlığı da siber saldırı uyarısı yapmıştı. (İLKHA)