"Emperyalist güçler aile kurumumuzu hedef alıyor"

Van'da İdeal Eğitim Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından, “Aile Kurumu” konulu seminer düzenlendi.

Ekleme: 03.01.2020 22:05:06 / Güncelleme: 04.01.2020 18:50:07 / Kültür & Sanat / Van Haberleri
Destek için 

Peygamber Sevdalıları Vakfı Van İl Koordinatörlüğünün konferans salonunda düzenlenen seminer, Sait Tink'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından İDEV Van temsilcisi Recep Karabulak, selamlama konuşma yaptı.

Eğitimci Faysal Arslan, seminerde yaptığı konuşmada, aile kurumunun toplumun temel noktası olduğunu belirtti.

Arslan, "Emperyalist güçler ilk olarak hedef seçtikleri yer bizlerin aile kurumudur. Bizim de binamızın sağlam olma amacıyla en fazla üzerine yönelmemiz gereken temel nokta aile kurumumuzdur. Aile kurumunda en önemli şey aile içi iletişimdir. Ev ortamı iletişimin en yoğun olduğu yerdir. Eşleriniz ve çocuklarınız evde karşınızda dururken siz telefonlar ilgileniyorsanız bu da onlarla bir iletişimdir. 'Ben bu telefonu sizlerden daha önemli görüyorum' anlamında bir iletişimdir. Bizim istediğimiz bir iletişim ise anlamak ve anlaşılmaktır." dedi.

İmam-Hatip Nihat Tay ise yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Aile; eşler, çocuklar, anne ve babalar ile kurulmuş bir binadır. Aile; bir toplumun temel taşıdır. Aileleri sağlam olan toplumlar da sağlamdır. Ailesi yıkılmış toplumların ayakta kalmalarına imkân yoktur ve yıkılmaya mahkûmdurlar. İnanç birlikteliğiyle kurulmuş aile içerisinde, kardeşimiz dahi olsa o bizim ailemizden değildir.

İslam'da ailenin en büyük özelliği huzur ve sükûnet üretmesidir. Mutlu ve huzurlu yaşayabilmek için dünyevi olarak maddi kazanç elde etmek için birçok farklı alanlarda çaba gösteriyoruz. İslam'da mutlu bir hayatın yolu aile yuvası kurmaktır.

Bizi huzura eriştirecek şey ailedir. İslam düşmanları bunu bildikleri için genel saldırdıkları kurum aile kurumlarıdır. Bizi huzursuz, mutsuz yapmak istedikleri için genelde bizim aile kurumumuza saldırmaktadırlar. Aynı şekilde İslam huzur ve sükûnet ürettiği gibi, bu huzur ve sükûneti engelleyecek noktaları da koruyabilmek için bazı kurallar getirmiştir." (Sedat Karatay- İLKHA)







Etiketler: