Malatya'da tütün satıcılarına yönelik operasyon

Malatya'da tütün satıcılarına yönelik yapılan operasyonda yüzlerce kilo kıyılmış tütüne el konuldu. Kendilerine uyarı yapılmadığını iddia eden ve mağdur olduklarını belirten esnaf ise Vali Aydın Baruş ile görüştü.

Ekleme: 03.01.2020 11:45:05 / Güncelleme: 03.01.2020 11:52:00 / Güncel / Malatya Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Malatya'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kıyılmış tütün satıcılarına yönelik yapılan operasyonda yüzlerce kilo kıyılmış tütün toplatıldı.

Tütün ve tütün mamullerini satabilecekleri vergi levhalarının bulunduğunu belirten tütün satıcıları, kendilerine herhangi bir uyarı yapılmadan tütünlerinin toplatıldığı iddiasında bulundular.

Operasyon nedeniyle mağdur olduklarını belirten tütün satıcıları, Vali Aydın Baruş ile görüştü. Görüşmenin ardından tütün satıcıları adına Yusuf Ünal bir açıklamada bulundu.

 

Ünal yaptığı açıklamada, Valinin kendilerine, kıyılmış tütün satışının kesinlikle yasak olduğunu ancak konuyla ilgili dilekçelerini yazmalarını ve konuyu Tarım ve Orman İl Müdürü ve Emniyet Müdürü ile görüştükten sonra sonuç hakkında bilgilendirme yapacağını kaydetti.

Ünal, kendilerine herhangi bir uyarının yapılmadığını, depolarda ve dükkanlarında kıyılmış/kıyılmamış ne kadar tütün varsa götürüldüğünü ve geçimlerini bu yolla sağladıklarından mağdur olduklarını söyledi.

Vergi levhalarının olduğunu belirten tütün satıcısı Celal Seyar ve İrfan Cirik, bu levhaların devlet tarafından kendilerine verildiğini buna rağmen kıyılmış tütünlerine el konulduğunu dile getirdiler. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler