Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ortaklığıyla yürütülen ve 81 ilde 100 tane Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulmasına ilişkin projeyle ilgili olarak, ilk etapta belirlenen 12 il arasında olan Gaziantep'te toplantı yapıldı.
Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan Vali Davut Gül, Gaziantep'in bu anlamda şanslı bir şehir olduğunu belirterek, öğrencilerin Deneyap Teknoloji Atölyesi'ne başvuru yapmalarını söyledi.
"Her çocukta farklı bir cevher mevcut"
Gaziantep'te bin 700 kişinin Deneyap Teknoloji Atölyeleri'ne başvuruda bulunduğunu aktaran Gül;
"Sayı az değil ama daha da artması lazım. Bizim 20 bin kişiye ulaşmamız gerek. Ne kadar çok talep olursa, Deneyap Atölyelerinin de ihtiyaç olduğu ön plana çıkacak ve bir değil daha fazla sayıda yapılabilecek. Bunun için çocuklara şans vermemiz lazım. Çocukların bir dersten iyi olmamaları burada iyi olmayacağı anlamına gelmiyor. Her çocuğun başka bir yeteneği var, her çocukta farklı bir cevher mevcut. Bizim olabildiğince çok çocuğun müracaat etmesini sağlamamız lazım." diye konuştu.
Öğretmenlerin de müracaat sayılarını arttırması gerektiğini belirten Gül, "Takım olarak bu sene iki binin üzerinde müracaat alarak 'Gaziantep bu işi hak etti' diyebilecek bir konuma gelmemiz lazım." ifadelerini kullandı.
Deneyap atölyelerindeki amacın; İHA'ları, SİHA'ları yetiştiren ekibin kalitesinde ve o ekipten daha iyi çocuklar yetiştirmek olduğunu dile getiren Gül, bunun için emek harcanması gerektiğinin altını çizdi. 2020 yılında Gaziantep'te gerçekleştirilecek Teknofest hakkında da değerlendirmelerde bulunan Gül;
"Biz Teknofest'e talip olurken, onun bir kısmı Gaziantep'te yapılabilir mi diye düşünmüştük ama Gaziantep'in birlikte iş yapma kültürü ön plana çıktı ve hiç küçültmeden İstanbul'da yapılan organizasyonun aynısının burada yapılmasına karar verildi." dedi.
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Genel Müdürü Ömer Kökçam da gençleri teknoloji üretimine teşvik etmek amacıyla verdikleri destekleri anlattı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)