Destici'den 'Libya Tezkeresi'ne destek

​BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, TBMM'de oylanacak olan Libya tezkeresine destek vereceklerini açıkladı.

Ekleme: 30.12.2019 17:05:09 / Güncelleme: 30.12.2019 17:14:22 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Desteci, perşembe günü TBMM'de oylaması yapılacak Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme tezkeresine 'Evet' diyerek destek vereceklerini açıkladı.  

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Destici, partisinin düzenlediği STK'larla buluşma toplantısına katıldı.

 

"Kürtlerin de Türklerin de en büyük devleti Türkiye'dir"

Toplantıda konuşan Destici, Kürtlerin de en büyük devletinin Türkiye olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

En çok Kürt nüfusunun yaşadığı ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla Kürtlerin en büyük devleti Türkiye'dir. Aynı şey Türkler için de geçerlidir. Türk nüfusunun yaşadığı en büyük ülke Türkiye'dir.  Dolayısıyla Türklerin de en büyük devleti Türkiye'dir. 'Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Boşnak' diye ayırmak doğru değildir. Ama elbette ki bunların varlığı herkesçe kabul edilmelidir ve bu bizim için bir zenginliktir. Öbür taraftan doğuştan gelen bütün hakları insanoğlu kullanmalıdır ve bunun önünde de hiçbir engel olmamalıdır.

"Libya bizim Osmanlı'dan bakiyemiz, bizim orada tarihimiz ve kardeşliğimiz var"

Türkiye'nin Libya'ya asker gönderme tezkeresine de değinen Destici, "Türkiye, Libya'nın içişlerine karışmak için gitmiyor. Ya da Libya'da taraf olduğu için gitmiyor. Türkiye'nin Libya'ya gitme sebeplerinden biri, Libya bizim Osmanlı'dan bakiyemiz, dolayısıyla bizim orada tarihimiz ve kardeşliğimiz var. Öbür taraftan, Doğu Akdeniz'de haklarımızı koruma adına Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin kalması bizim için çok önemlidir ve hayati bir süreçtir." dedi.

Türkiye'nin Libya ile yaptığı askeri iş birliğine destek verdiklerini açıklayan Destici, "Perşembe günü TBMM'de görüşülecek olan Libya'ya asker gönderme tezkeresine Büyük Birlik Partisi olarak 'Evet' diyecek. Çünkü biz, bu kararı doğru buluyoruz." diye konuştu.  

"Asgari ücretlilerimiz, EYT'lilerimiz hakları olan emekliliği istiyorlar. Çiftçilerimiz, destek istiyorlar"

Yeni açıklanan asgari ücreti ise yetersiz bulduklarını dile getiren Destici, şunları söyledi:

Emekliler her yerde, yani Sivas'ta da emekli var, Edirne'de de. Mardin'de de emekli var. Hepsinin de problemi aynı. EYT'liler her yerde vardır. Asgari ücretliler her yerde varlar. Çiftçilerimiz hakeza her yerde varlar. Bu vatandaşlarımızın hepsinin problemleri, bir takım bölgesel farklılar gösterse de genelde problemler aynı. Emeklilerimiz, insanca yaşamak için bir maaş istiyorlar. Asgari ücretlilerimiz, EYT'lilerimiz hakkları olan emekliliği istiyorlar. Çiftçilerimiz, destek istiyorlar. Geçmişe kıyasla destek çok ama fiyatlar da artmış vaziyette.  Dolayısıyla bu desteklerin direk üreticiye verilmesini savundum, savunmaya devam edeceğim. Başta elektriğin ve mazotun çiftçilerimize vergisiz ve ucuz fiyata verilmesini lazımdır. Bir de şu tür şikâyetler geliyor; hiçbir açıklama ve fatura olmadan sadece 'şu kadar para ödeyeceksiniz' gibi bildirimlerle elektrik ödemelerinin yaptırılmak istendiğini ve bunu yapmayanların elektriği kesildiği, sulama yapamadıkları ifade ediliyor. Biz, bunu yanlış bulduğumuzu ifade ediyoruz. Bu konunun takipçisi olacağız.

Destici, son olarak bölge için en büyük isteklerinin insanların barış, huzur ve güven içinde yaşamaları olduğunu kaydetti.

Destici, Mardin Valiliği ziyareti sonrası Diyarbakır'a geçecek. (M. Salih Keskin – İLKHA)









Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar