ATO üyelerinin ihracatını destekleyecek

ATO Başkanı Baran, "Üyelerimizin ihracatını artırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak başta olmak üzere yürüteceğimiz çalışmalarla Ankara'yı Anadolu'nun ürünlerinin ihracatı için merkez haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Ekleme: 29.12.2019 12:20:58 / Güncelleme: 29.12.2019 12:20:58 / Ekonomi / Ankara Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası'nın 2020 Yılı Programı ve Bütçe Görüşmeleri, yılın son meclis toplantısında yapıldı. Toplantının açılışında konuşan ATO Başkanı Baran, 2020 yılında Ankara'nın ihracatını artırma çalışmalarına hız vereceklerini söyledi.

"YENİ UÇUŞ NOKTALARI HEDEFLENİYOR"

Direkt uçuşlar konusundaki çalışmalarına 2020'de de devam edeceklerini kaydeden Baran, "Kurumsallaşmaları, verimli çalışmaları, rekabet düzeylerini artırmaları, yeni pazarlara açılmaları konusunda üyelerimizin en büyük destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Girişimlerimiz sonucunda Türk Hava Yolları tarafından Ankara'dan Paris, Frankfurt, Berlin, Viyana, Londra, Roma ve Bakü'ye başlatılan direkt uçuşların arttırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek. İhracat potansiyeli yüksek yeni uçuş noktalarının eklenmesi için gayret göstereceğiz" dedi.

HİSER PROJESİ

ATO üyelerinin ihracatını artırmak ve yeni pazarlara açılmalarını sağlamak için Büyükelçiliklerle yaptıkları iş birliği çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Baran, "Yabancı ülkelerin sektörel ve diplomatik temsilcileri ile üye firmalarımızı bire bir görüştürme ve ağ oluşturma hedefimiz doğrultusunda eşleştirme toplantıları, sektörel çalıştaylar, yatırım, ticaret ve iş birliği fırsatları toplantıları, heyet ziyaretleri, ülke günleri ve iş forumları gibi etkinliklere devam edeceğiz" dedi. Üyelerinin yurt dışı fuarlara katılımını teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getiren Baran, üyelere yeni iş alanları ve vizyon kazandırmak, maliyetleri düşürmek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa fuarlar düzenlemek için çalışmalar sürdüreceklerini de söyledi. HİSER Projesi kapsamında sağlık turizmi sektöründe yer alan hizmet sağlayıcılarının uluslararası rekabet gücünün geliştirilmesi, markalaşması, mevcut marka değerlerinin yükseltilmesi ve istihdamın artırılmasına yönelik proje başlatmayı hedeflediklerini kaydeden Baran, bu sayede Ankara'yı sağlık turizmi alanında bir dünya kenti yapma hedefi doğrultusunda önemli bir çalışmayı hayata geçirmiş olacaklarını söyledi.

Etiketler: