'Evlilik teşvik edilmeli, ailelere sahip çıkılmalıdır'

Gaziantep'te, İdeal Eğitim Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından gerçekleştirilen "Evlilik" konulu programda, evliliğin teşvik edilmesi ve ailelere sahip çıkılması çağrısında bulunuldu.

Ekleme: 28.12.2019 13:25:05 / Güncelleme: 28.12.2019 13:34:34 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Gaziantep'te, İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) ve Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her ay düzenli olarak düzenlenen eğitim seminerleri kapsamında bu ay "Evlilik" temalı bir program gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Recep Fidancı'nın yaptığı program, Ahmet Durmaz'ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Halkın yoğun bir ilgi gösterdiği programın açılış ve selamlama konuşmasını İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Gaziantep Koordinatörü Ahmet Bora yaptı.

Eylül 2019 tarihinden itibaren Türkiye genelinde çeşitli seminerler düzenlediklerini anımsatan Bora, "Bu seminerlerimizde; evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, ahlaki yozlaşma, sosyal medya kullanımı, uyuşturucu kullanımı, bilinçli bir toplum inşası ve ideal insan konularını işliyoruz." ifadelerini kullandı.

Programda, İslam'da evliliğin önemi ile ilgili bir sunum yapan İlahiyatçı Abdulkadir Aydoğan, evliliğin Allah'ın emri ve Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in en önemli sünnetlerinden biri olduğuna dikkat çekerek, evliliğin toplumdaki ahlaki yozlaşmaya set çektiğini ve nesillerin ifsadını kurtaracak başlıca müesseselerden olduğunu vurguladı.

Aydoğan sunumunda, "İslam'da evliliğin hükmü", "İslam, neslin devamı ve aile kurumu için nikaha dayalı evliliği tek meşru yolu olarak görmektedir", "İslam, evliliğe teşvik etmektedir", "İslam, evliliğin geciktirilmesini hoş karşılamamaktadır", "İslam, evlilikte denkliğe dikkat edilmesini istemektedir", "İslam, evliliğin kolaylaştırılmasını istemektedir" ve "İslam, evlilikte zaruri olmayan gereksiz masrafları hoş karşılamamaktadır" başlıklarını ele aldı.

Evliliğin önemi ve korunması ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Eğitimci Ömer Taş ise, son zamanlarda toplumun en önemli müessesi olan aile kurumunun emperyalistler tarafından hedef alındığına dikkat çekerek, bu durumun farkında olan İdeal Eğitim Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın aileye sahip çıkılması için Türkiye genelinde seferberlik başlattığını belirtti.

Evliliğin hayatın ve neslin devamı için gerekli ve önemli olduğunu belirten Taş, azalan evliliklere, artan boşanma oranlarına dikkat çekerek, ailelere sahip çıkılması çağrısında bulundu.

"Emperyalistler aileyi hedef alıyor"

15 Temmuz darbe girişimi ile Türkiye'de emellerine ulaşamayan emperyalistlerin aileyi hedef alarak emellerine ulaşmak istediğine dikkat çeken Taş, "Ülkemizde emperyalistler ve zalimler, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulundular. Bu ülkenin onurlu, inançlı ve şerefli insanları o gece meydanlara çıkıp canlarıyla, mallarıyla, çocuklarıyla ve eşleriyle o tankların önüne uzandılar. Bu ülkede halk, 'emperyalistlerin, Irak'taki gibi bacılarımızın ırzına geçmesin' diye namuslarını korumak için meydanlara indiler. Emperyalistler, bu ülkede darbeyi gerçekleştiremediler. Ama ne yapıyorlar biliyor musunuz? Küfür, oturup yüzyıllarca uygulayacağı projeler geliştiriyor. 'Müslüman aileleri nasıl yıkabiliriz, Müslüman eşlerin arasını nasıl bozabiliriz' şeklinde şeytan ve şeytanın askerleri bu konuda proje geliştiriyorlar." dedi.

"Emperyalistler ailemizi yıkmaya çalışıyor"

Bu durumun farkında olan İdeal Eğitim Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı'nın ailenin korunması ve aileye sahip çıkılması için Türkiye genelinde seferberlik başlattığına dikkat çeken Taş, şunları söyledi:

Ben, İdeal Eğitim Vakfı ve Peygamber Sevdalıları Vakfı'na saygılarımı sunuyorum ve sizler de onlara dua edin, Allah (Celle Celaluhu) bu ülkede onları muvaffak kılsın. Çünkü gerçekten aile konusu çok önemlidir. Evliliğin başlangıcından itibaren evli çiftler arasında çatışmalar ve büyük problemler başlıyor. Evli kardeşlerimiz, ailelerimiz, komşularımız ve dostlarımız arasında ciddi anlamda boşanmalar başlamış ve avukatlar, dosyaları artık evlere götürüyorlar. Ciddi bir oranda boşanmalar başlamış. Neden biliyor musunuz? Boşanmalar, ekonomik sorunlardan kaynaklı değil. Evlilikler, ekonomik problemlerden dolayı sona ermiyor. Birbirimizi anlayamadığımız, Allah (Celle Celaluhu) ve Resulü'ne ciddi anlamda ve hakkıyla tabi olmadığımız için emperyalistler, ailemizi yıkmaya çalışıyor. Bundan dolayı da evlilik konusu çok önemlidir.

"Genç evlilik mağdurları eşlerine ve çocuklarına kavuşmalıdır"

Evliliğin teşvik edilmesi gerektiğini belirten Taş, "Kızlarımızı ve erkek çocuklarımızın yaşı küçük diye evlendirmemek doğru değil. Tabii ki 18 yaşını doldurmasını öneriyoruz. Ama ülkemizde 17 yaşında anne ve babasının rızası ile evlenen nice insanlar şu anda cezaevindeler. Onlar da bu ülkede Allah (Celle Celaluhu) için nikah kıyarak evlenmişler, çocukları var. Buradan yetkililere sesleniyoruz; onlara da bir tahliye yolunun açılması, eşlerine ve çocuklarına kavuşması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Müslüman'ın amacının yalnızca Allah'ın rızasını kazanmak olması gerektiğini belirten Taş, evlilikteki asıl amacın da Allah'ın rızasını yerine getiren nesiller yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

"Evlilik; sevgi, saygı ve fedakârlık demektir"

Evlilikte, sevgi, saygı ve fedakarlığın çok önemli olduğunu belirten Taş, "Sevgi bazen azalıp çoğalabilir, normalleşebilir.  Ama birbirimize karşı saygıda asla kusur etmemeliyiz ve zamanla eşlerin birbirlerine karşı sevgisi azalabilir. Bunun farklı nedenleri vardır. Ama eşlerimizin birbirlerine, çocuklarımızın anne ve babalarına karşı saygıda kusur etmemeleri gerekiyor. Saygı ortadan kalkmamalıdır, saygı ortadan kalkarsa Allah (Celle Celaluhu) korusun, ciddi çatlaklar ve çatlaklıklar oluyor." diye konuştu.

Programın sonunda İDEV tarafından eşlerine vermeleri için erkek katılımcılara karanfil hediye edildi.

Programa, HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer ve yönetimi, İDEV Gaziantep Koordinatörü Ahmet Bora, Peygamber Sevdalıları Vakfı Gaziantep Sözcüsü Yusuf Kaya, kentteki STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar