"Mahallemizin cami ve sosyal tesise ihtiyacı var"

Adıyaman Fatih Mahallesi Muhtarı Lütfü Özkan, mahallede bulunan caminin alan olarak yetersiz olduğunu, eski otogarın yerine de sosyal tesis yapılmasını istediklerini belirtti.

Ekleme: 27.12.2019 13:20:05 / Güncelleme: 27.12.2019 19:15:57 / Güncel / Adıyaman Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Adıyaman'ın kenar mahallesi olarak anılan mahallerden biri olan Fatih Mahallesi Muhtarı Lütfü Özkan, mahalleli olarak hizmet beklediklerini dile getirdi.

Mahallede birçok eksiğin var olduğunu dile getiren Özkan "12 bin nüfusu, 9 bin seçmeni olan Fatih Mahallesi olarak birçok eksiğimiz var. Mahallemizdeki camimiz yetersizdir. Var olan camimiz alan olarak küçüktür. Belediye Başkanımız, biriketçilerin bulunduğu alanı bize tahsis ederse, o alana bir cami yapmayı düşünüyoruz." dedi.

Mahallede taziye evine de ihtiyaç olduğunu söyleyen Özkan, "Taziye evimiz yetersizdir. Bu konuda da başkanımızın bize bir yer tahsis etmesini istiyoruz. Bu anlamda başkanınızdan beklentilerimiz çoktur. Mahallemizdeki kaldırımlarımız yoktur. Var olan kaldırımlar da çok kötü durumdadır. Okulumuzun bahçesinde bulunan eski binaların yıkılması için dilekçe verdik. O eski binalar yıkılırsa okulumuzun avlusu genişleyecektir. Çocuklarımız orada geniş oyun sahasında oynama imkânı bulacaktır." ifadelerini kullandı.

 

"Sağlık ocağımız yetersizdir"

Mahalledeki sağlık ocağının küçük olmasından dolayı yetersiz kaldığını beliren Özkan, "Eski bir polis karakolu vardı, Sağlık Bakanlığına devredildi. Orası da küçük olduğundan sağlık ocağımız yetersizdir. Mahallemizde alt yapı yetersizdir. Elektrik kablolarının yer altına alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Eski ilçe otogarının gençlik merkezine dönüştürülmesini talep ettiklerini dile getiren Özkan, "Gençlerimizin kahvehanelere gitme yerine, okuma salonlarına gitmeleri için bu eski ilçe otogarının yerine bir gençlik merkezinin yapılması bu sorunumuzun da ortadan kalkmasına vesile olur." dedi.

"Oduncu ve biriketçilerin kaldırılmasını istiyoruz"

Mahallede bulunan oduncuların ve biriketçilerin şehir dışına çıkarılması gerektiğini belirten Özkan, "Mahallemizde bulunan Oduncu pazarının kalkmasını istiyoruz. Dağdan kesilerek getirilen odunların içiresinde çıkan yılan, akrep ve benzeri hayvanlar vatandaşalar için tehlike arz ediyor. Aynı zamanda çıkarılan gürültü ve ses mahalleliyi rahatsız ediyor. Yine Mahallemizde bulunan Birikethanenin kaldırılmasını da talep ediyoruz. Oradan çıkan toz ve gürültü de aynı zaman da mahalleliyi rahatsız ediyor. Bundan dolayı Oduncu Pazarı ve Birikethanenin şehir dışına taşınmasını talep ediyoruz. Belediye Başkanımızdan buraların şehir dışına alınmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Mahallenin kentsel dönüşüme alınmasını talep eden Özkan, "Cumhurbaşkanımızdan mahallemizi kentsel dönüşüm kapsamına almasını istiyoruz. Mahallemizdeki alt yapı ve kaldırımlarımız eksik durumdadır. Yağmur yağdığı zaman sel suları ve beraberinde gelen çamurun hepsi merkeze iniyor. Bu durumda vatandaş zor durumda kalıyor. Mahallemize kent güvenlik kamera sisteminin takılmasını istiyoruz. Özellikle parklarda çocuklarımızın güvenliği için çok önemlidir. Karadağ dibinden geçen çevre yolunun hızlı bir şekilde açılması ilimizde trafiğin rahatlamasına neden olacaktır." dedi. (Cemil Özdaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar