Bu Olmadı Salah

Hristiyan Dünyasının Noel’ini kutlamaya pek heveskarız. Noel paylaşımı yapan Liverpool’un Müslüman forvet oyuncusu Muhammed Salah tepkileri üzerine çekti.

Ekleme: 27.12.2019 10:21:14 / Güncelleme: 27.12.2019 11:27:26 / manşetler
Destek için 

İslam Dünyası eziklik psikolojisini üzerinden atamıyor. Hristiyanların çam ağaçlı motifi nedense Müslümanları da etkiliyor. İşin acı tarafı süslenmiş çam fidanı eşliğinde “mutluyuz” fotoğrafı paylaşmak moda oldu. Oysa mutlu olmak ile çam fidanı arasında bir ilişki yoktur. Aslında mesele Batı’nın taklit edilmesi meselesidir.

İşte bu taklit modasına kapılanlardan biri de Liverpool’un Müslüman forveti Muhammed Salah oldu. Salah, eşi ve 5 yaşındaki kızının da olduğu çam ağaçlı Noel fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı.

Salah’ın bu paylaşımı takipçilerinin tepkisine neden oldu.

Bazı takipçileri paylaşılan fotoğrafa tepki göstererek "Salah sen nasıl bir Müslümansın, Noel'i nasıl kutlarsın?, Noeli kutlamak caiz değildir" yorumlarında bulundu.

Salah daha geçen yıla kadar inanılmaz bir popülarite elde etmiş ve muhafazakar görüntüsü ile gönüllerde taht kurmuştu. Ne var ki son dönemlerde instagramda yaptığı bazı paylaşımlar tepkiye neden olmaya başladı.

Meseleyi salt çam üzerinden değerlendirip basite almamak lazım. Mesele değerlerin aşınmaya başlaması meselesidir. 

 

 

Etiketler: