"Ezan asırlardır tevhidin sembolü olmuştur"

​Molla Halil İmam Hatip Ortaokul Müdürü Mehmet Halit Akdemir, ​ “Yankılandığı coğrafyalarda ezan, asırlardır tevhidin sembolü olmuştur. Bu nedenle de çocuklarımıza hem ezanı hem de hafızlığı aşılamamız gerekiyor.” dedi.

Ekleme: 26.12.2019 21:45:06 / Güncelleme: 26.12.2019 22:20:56 / Güncel / Siirt Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Siirt'te İmam Hatip Ortaokulları arası "Kur'an-ı Kerim'i ve ezanı güzel okuma ile hafızlık" yarışması düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından, Siirt genelinde 35'incisi düzenlenen imam hatip ortaokulları arası "Genç Bilaller Ezanı Güzel Okuma, Genç Sâda Kur'an-ı Kerim'i Okuma ve Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" yapıldı.

Final yarışması  Molla Hali İmam Hatip Ortaokulu Koordinatörlüğünde Milli İrade İmam Hatip Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Düzenlenen yarışmaya Siirt Milli Eğitim Şube Müdürü Mirza Tetik Siirt TÜGVA Şube Başkanı Abdullah Tetik, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

 

Program sonrası İLKHA’ya açıklama yapan Molla Hali İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Mehmet Halit Akdemir, asırlardır ezanın tevhidin sembolü olduğunu belirterek hem ezanın hem de hafızlığın çocuklara aşılanması gerektiğini vurguladı.

Akdemir, “Bu gün burada hem 'Genç Bilaller Ezan' hem de hafızlık yarışmasını bir arada yaptık. Burada amaçlanan öğrencelerin mesleki anlamda hem sosyal hem de kültürel alanda gelişmelerini sağlamaktır. Düzenlenen hafızlık ve ezan yarışmasının bir arada düzenlenmesi oldukça önemlidir. İlahi kelamın beşere nazil olmasından sonra ilahi kitapta Allah’ın varlığı ve birliğine davet ediliyor. Bu da tevhidin de semaya haykırılması ezan olarak biliniyor. Bu nedenle asırlardır ezanın yankılandığı coğrafyalarda tevhidin sembolü olarak davam ede gelmiştir. Bu açıdan hem hafızlığın hem de ezanın önemi oldukça fazladır. Bizler öğretmenler olarak bu anlayış ve bilinci düzenlediğimiz yarışmalarla öğrencilerimize vermeye çalıştık.” dedi.

İmam hatiplerin dini milli ve manevi bilinç kazandırma fonksiyonları var

İmam hatip okullarından mezun olan öğrencilerin aynı zamanda toplumun hafızları ve imamları olacağına vurgu yapan Akdemir, “İmam hatiplerin Milli Eğitimden aldıkları temel eğitim haricinde dini, milli ve manevi bilinç kazandırma gibi bir fonksiyonları var. Bu anlayış ve farkındalık kazandırılmaya çalışılıyor salona baktığımızda öğrencilerimizin bu atmosferi yakaladıklarına şahit olurken bu yarışmadan ayrıldıktan sonra da daha motive olduklarını gördük.” diye konuştu

“Bila-i Habeş’i aklıma getirdim ve ezanı güzel okuyarak birinci oldum”

Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasında birinci olan Molla Hali İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hasan Yavuz, duygularını şu şekilde ifade etti:

“İlk ezan okuyan sahabe Bila-i Habeş’inin olduğunu biliyorum ve Peygamber Efendimizin vefatından sonra da bir daha ezan okuyamadı. Bende yarışmada ezan okuduğum sırada Bila-i Habeş’i aklıma getirdim ve ezanı güzel okuyarak birinci oldum yarışmada bana yardımcı olan hocalarıma teşekkür ediyorum ” dedi.

“Kur’an Allah’ın sözüdür onu çok okuyun”

Genç Bilaller hafızlık okuma yarışmasında3’ncü olan Molla Hali İmam Hatip Ortaokulu 7’nci sınıf öğrencisi Suriyeli Abdullatifa Faruk, Kur’an-ı kerimin Allah’ın kelamı olduğunu bu nedenle de çok okunması gerektiğini ve hayatımızda uygulamamız gerektiğini belirten Faruk,  buradan gençlere şöyle bir tavsiyede bulunmak istiyorum, “Kur’an Allah’ın sözüdür. Onu çok okuyun çünkü sizin cennete girmenizi sağlayabilir.” dedi.

Molla Halil İmam Hatip ortaokulu öğrencisi Hasan Yavuz, ezanı güzel okuma dalında birinci olurken Suriyeli Abdullatifa Faruk ise Hafızlık dalında 3’ncü oldu. (Murat Orhan-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar