Yollar çukurdan ve çamurdan geçilmiyor

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde plansız yapılan altyapı çalışmaları vatandaşı mağdur edip hayatı adeta felç ederken, ilçe çukurlardan ve çamurdan geçilmiyor.

Ekleme: 26.12.2019 07:40:06 / Güncelleme: 26.12.2019 08:22:30 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde doğalgaz ve elektrik hatlarının yer altına alınması çalışmalarının plansız ve programsız yapılması vatandaşı mağdur etti.

İlçe genelenin tamamında başlatılan elektrik ve doğalgaz çalışmalarının ardından oluşan çukurlar, birçok sürücünün aracında maddi hasara neden olurken, yağmurla birlikte çukurlarda biriken suların çamur deryasına dönmesi vatandaşa zor anlar yaşatıyor.

Soruna çözüm bulunması için yetkililerin harekete geçmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yolların çamurdan temizlenip bir an önce yapılmasını istedi.

"Tek talebimiz hizmettir"

Mahalle sakinlerinden Seydoş Sarıbatur, ilçenin çamurdan ve çukurdan kurtarılmasını talep etti. Sarıbatur, "İlçe sakini olarak tek talebimiz doğru düzgün bir hizmettir. Bugün Kızıltepe, Türkiye'nin 42 vilayetinden büyüktür. Ama hizmete gelince bırakın ili, yüzlerce ilçeden geriyiz. Şu an gördüğünüz gibi çukurdan ve çamurdan geçilmiyor, halk büyük sıkıntı çekiyor. Şehrimizde engelliler var, gözleri görmeyenler var, sakat olanları var, bunlar daha zorlanıyor. Bu yüzden bu yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi. 

"Yazın toz içindeydik, şimdi de çamur içindeyiz"

Yolların halinin içler açısı durumda olduğunu söyleyen vatandaşlardan Mahmut Tunç da yolların bir an önce yapılmasını beklediklerini söyledi.

Tunç, "Kızıltepe'mize güzel hizmetler bekliyoruz. Yolların hali çok kötü olmuş. İnsanlar artık araçlarıyla bile gidip gelemiyorlar. Yazın toz içindeydik, şu an çamur içindeyiz. Hizmetin yapılmasını ve yolların yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Yollarımız 20 yıl önceki halinden daha kötü"

Kızıltepe'nin şu an ki durumunun 20 sene önceki durumundan daha beter olduğunu aktaran Cengiz Çakar ise yetkililere seslenerek şunları söyledi:

"Bir yıldan fazladır bu yollar bu haldedir. Bu yollar daha ne zamana kadar bu halde kalacak? Ufacık bir yağmurdan dolayı dahi her yeri çamur götürüyor. DEDAŞ tarafından bir anda bu yollar kazıldı, diğer yandan su ve doğalgaz çalışması derken ilçe adeta yıkıldı. Yolların durumu berbattır. Kimse de Kızıltepe'nin bu haliyle ilgilenmiyor. Kızıltepe şu an sahipsiz, gerçekten sahipsizdir. Mahalle aralarında yol yok, hepsi çukur olmuş. DEDAŞ tarafından bütün yollar kazıldı ve öylece bırakıldı. Kızıltepe'nin yolları, 20 seneki önceki haline terk edilmiş durumda." (M. Salih Keskin–İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar