"İslam'a ve Kürtlere olan kinlerini dışa vuruyorlar"

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, Vatan Partisi'nin Diyarbakır Valiliğine, Şeyh Said'i simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması yönündeki talebini İslam'a ve Kürtlere olan kinlerini dışa vurmak olarak tanımladı.

Ekleme: 20.12.2019 14:35:04 / Güncelleme: 20.12.2019 15:30:21 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Vatan Partisi Diyarbakır İl Teşkilatının Diyarbakır Valiliğine başvurarak Şeyh Said'i simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması talebini değerlendiren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, söz konusu girişimi İslam'a ve Kürtlere olan kinlerini dışa vurmak olarak nitelendirdi.

Doğu Perinçek'in genel başkanlığını yaptığı Vatan Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı, Diyarbakır Valiliğine yaptığı başvuruda, Şeyh Said'i simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması yönünde talepte bulundu.

Söz konusu başvurunun duyulması üzerine pek çok kesimden tepkiler yükselirken konuya ilişkin Saadet partisi de yazılı bir açıklama yayınladı.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan tarafından yapılan açıklamada, "Bu teşebüsü 'İslama ve Kürtlere' olan kinlerini dışa vurması ve doğru tarih bilincinden yoksun ve tarihi çarpıtma olarak değerlendiriyoruz." dedi.

Bozan, "Türkü, Kürdü, Arabı, Lazı, Çerkeziyle Osmanlıyı 600 yıl bir arada tutan İslami değerlerdir. Osmanlı Padişahlarından bazıları İslami değerlerden uzaklaşıp Batıya, israfa, sefahate ve gösterişe yöneldiği zaman Osmanlı güç kaybetmeye başladı." ifadelerini kullandı.

"Şeyh Said'in tek endişesi İslami değerlerdi"

Cumhuriyetin ilanıyla birlikte, İslam'ın birçok kaide ve kuralının tek tek ortadan kaldırıldığını hatırlatan Bozan, "Yerine Avrupa'dan ithal edilen kanunlar konuldu. Camiler, medreseler, zaviyeler ve dergahlar kapatılarak İslam'la ilgili olan nişanelerin tümü ortadan kaldırıldı. İşte Şeyh Said tüm bu olanlara karşı kıyam etti. Bütün endişesi İslam'i değerlerin zarar görmesi idi. Bunu kendisi idama götürülürken şöyle ifade etmiştir: Benim bu değersiz dallarda asılmama pervam yoktur. Muhakkak ki, mücadelem Allah ve dini içindir." diye belirtti.

Vatan Partisinin, son seçimlerde Diyarbakır'da aldığı oy oranına dikkat çeken Bozan, "Vatan Partisi'nin Diyarbakır'da yüzde 0,07 yani 571 oy oranıyla halkın yanında bir karşılığı olmadığı gibi yaptığı müracaatın da halkın yanında hiçbir değeri yoktur. Sadece kendi zihniyetlerini ortaya koyması ve gündeme gelmek için yaptığı bir girişimdir." şeklinde konuştu.

Bozan son olarak şu şekilde devam etti:

"Bizler ülkemizin birlik ve beraberliğine zarar verecek her türlü ötekileştirici ve kutuplaştırıcı söylemlerden kaçınmayı teklif ederken kendileri yeni bir söylemle farklı bir kutuplaşmayı körüklemektedir. Bu girişimde halkın değer verdiği tarihi şahsiyetleri inkâr ederek bu kutuplaştırıcılığı daha da ileri taşıma gayretindeler." (Ramazan Zeren-İLKHA)