Müşerref: Savunma yapmama müsaade edilmedi

Eski Pakistan Cumhurbaşkanı Pervez Müşerref, vatana ihanet suçlamasıyla kendisine verilen idam cezasına tepki gösterdi.

Ekleme: 19.12.2019 09:25:04 / Güncelleme: 19.12.2019 11:52:18 / Güncel
Destek için 

Müşerref, idam kararını televizyondan öğrendiğini belirterek, "Birisi hakkında kendisinin ya da avukatının savunma yapmasına müsaade edilmeden böyle bir karar verilen davanın başka bir örneği yoktur." açıklamasını yaptı.

Davanın kendisine karşı kişisel intikam hissiyle açıldığını belirten Müşerref, "Bu davanın görülmesine bile gerek yoktu. Bu dava yüksek pozisyonlarda olup görevini kötüye kullanan bazı insanlar tarafından tamamen bana karşı kişisel intikam almak için açıldı. Böylesine yasayı kötüye kullanmak, bir kişiyi hedef almak ve olayları istedikleri gibi kullanmak niyetlerinin ne olduğunu gösteriyor." dedi.

Müşerref, "Bir sonraki adımıma avukatlarımla görüşerek karar vereceğim. Hukukun üstünlüğüne inanan Pakistan yargısına güveniyorum." vurgusunu yaptı.

Darbeyle 1999'da göreve gelen Müşerref, 2001'de resmen Cumhurbaşkanı olmuştu. Müşerref, 2007'de görev süresinin uzatılması isteğine karşı çıkılmasının ardından anayasayı askıya almış ve olağanüstü hâl ilan etmişti.

Bir yıl sonra, meclise görevden alınması için sunulan tasarının ardından istifa eden Müşerref hakkında, 2013'te anayasayı ihlal ve vatana ihanet suçundan dava açılmış 17 Aralık 2019'da Müşerref idam cezasına çarptırılmıştı.

Müşerref, 2016'dan beri tedavi için gittiği Dubai'de ikamet ediyor. (İLKHA)