İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Özer: Şeyh Said İslam'ın ve Kürdlerin izzetidir

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer, "Şeyh Said Hazretleri hem İslam'ın hem de Kürtlerin izzetidir. Din ve millet düşmanlarının halkımızın değerlerini yok sayma, karşı çıkma hakkı yoktur." dedi.

Ekleme: 17.12.2019 13:40:05 / Güncelleme: 18.12.2019 00:24:25 / Güncel / Diyarbakır Haberleri
Destek için 

Kıyamı ve direnişi ile Kürd halkının mümtaz şahsiyetlerinden olan Şeyh Said'in isminin bazı cadde, sokak ve yapılara verilmesi, Vatan Partisi'ni rahatsız etti.

Vatan Partisi, Diyarbakır'ın Dağkapı Meydanı başta olmak üzere cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan "Şeyh Said" isminin kaldırılması talebiyle Diyarbakır Valiliğine başvuru yaptı.

Siyasette hiçbir zaman varlık gösteremeyen ama bir şekilde kendisini gündeme getirmesini bilen söz konusu partinin bu adımına, toplumun her kesiminden tepki geldi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Sekreteri Muhammed Özer de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Şeyh Said Hazretleri'nin hem İslam'ın hem de Kürtlerin izzeti olduğunu belirtti.

Özer, "Duyarlı STK'ların girişimleri neticesinde Diyarbakır'ın bazı yerlerine Şehit Şeyh Said Efendi'nin ismi verilmişti. Bu durum, karanlık dönemlerin baş aktörü, sözde legal özde illegal yapıyı rahatsız etmiş olsa gerek. Şeyh Said Hazretleri hem İslam'ın hem de Kürtlerin izzetidir. O'nun davası i'la-i kelimetullah içindi. Rahatsız olan din ve millet düşmanlarının halkımızın değerlerini yok sayma, karşı çıkma hakkı yoktur." dedi.

Özer, "Malum yapının bu girişiminin sonuç vermemesi için duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarını şimdiden sorumluluk almaya davet ediyorum." ifadelerine de yer verdi. (İLKHA)