SPOR BAKANLIĞI NE YAPIYOR?

Spor Bakanlığı ile Forbes Dergisi işbirliği ile “30 Altı 30” programında Türkiye’nin ilham veren gençleri ödüllendirildi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 30 yaş altında spor, sanat, eğitim, girişimcilik, medya, finans, hukuk ve müzik gibi çeşitli alanlarda başarılarıyla ön plana çıkıp, "30 Altı 30" programında yer alanlara ödüllerini bizzat kendisi verdi

Ekleme: 13.12.2019 14:13:46 / Güncelleme: 13.12.2019 15:14:30 / manşetler
Destek için 

FARUK KUZU –HABER YORUM

Bu ödül töreni uluslararası bir nitelik taşısa da Türkiye’de ilk defa yapılıyor. 

Forbes Dergisi her yıl verdiği çeşitli ödüllerden dolayı şaibeli kuruluşlardan biri haline gelmişken Türkiye’de de yeni bir dalga oluşturmaya çalışması anlaşılır bir şey. Ancak Türkiye’nin hâlihazırdaki yöneticileri yıllardır “Dindar Nesil – Dindar Gençlik” söylemini dillendirmekteler.

Birçok ülke için “Ulusal Güvenlik Sorunu” haline gelmiş bulunan yeni neslin eğitimi meselesi ne gariptir ki Türkiye’de tüm uyarılara rağmen o kadar da dikkate alınmıyor.

Bunun bir iddiadan ziyade bir realite olduğunu Spor Bakanlığının bu son ödül töreninde görmüş olduk. Ödül için seçilen 30 kişiden toplumda tartışmalara yol açacak olup en başa konulan genç kızın gerek yaşam tarzı gerekse basına düşen söylemleri bırak gençlere rol model olmayı tam tersine ebeveynlerin çocuklarını ondan uzak tutmaya çaba gösterecekleri türden bir genç.

Buna rağmen Gençlik ve Spor Bakanlığına ne oluyor da Forbes Dergisi’nin “Toplumsal değişim projesi” kapsamındaki çalışmalarına alet oluyor?

Forbes Dergisi hâlihazırda dünyadaki en prestijli ekonomi ve finans dergisi olarak biliniyor. Ancak dergi ile ilgili dikkatlerden kaçan bir nokta var ki derginin sorgulanmasına yol açıyor.

Malumdur Forbes her yıl “Dünyanın ve ülkelerin en zenginleri listesini” özenle(!) hazırlayıp sunar. Şimdiye kadar yayınlanan hiçbir listede ROTHSCHILD AİLESİ ile ilgili herhangi bir zenginlikten bahsedilmemiştir. ROTHSCHILD'ler mi zengin değil yoksa; Forbes talimatlar ışığında mı listeyi hazırlıyor?

Forbes Dergisi Küresel bir gençlik kulübü olan "30 Altı 30” programını hangi gerekçelerle yapıyor buna da bakmak gerekir. Programda başardıklarıyla, ürettikleriyle, fikirleriyle, yaratıcılığıyla, ülke ve dünya hayalleriyle, cesaretiyle yaşıtlarından farklı olduklarına inanılan gençlere ödül verilecek.

Bu projenin hedefi gençliğin kalitesini artıracak lider kişilikler yetiştirmekse her yıl düzenlenen törenlerde ödül verilenlerin toplumsal statülerine, gelecek perspektiflerine ve örnekliklerine bakmak lazım.

Forbes Dergisinin “Küresel çapta oynadığı oyun” genç yeteneklerin tespit edilip örnek olarak sunulmaları değil, genç yeteneklerle birlikte birkaç ÖZEL genci yaşam tarzları ve yönelimleriyle gençliğe rol model olarak sunmaya çalışır. Yani zehri bal içinde sunarlar. Ödül töreninde hem başarılı başörtülü gençler var hem toplumda kabul gören başarılı insanlar hem de hiçbir başarısı veya örnekliği olmayan birileri…

Ödül töreniyle ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı Twitter’de yoğun eleştirilerin hedefi oldu.

Twitter'daki genel yorum şu şekilde özetlenebilir: "Listedeki falan falan tamam da fakat şu görselliğiyle popüler olan genç kızın gençlere ne tür bir ilham vereceğini anlayamadık! Koskoca bakanlık ülkede ödül verecek genç mi bulamadı?" şeklinde tepkilere yol açtı.