Proje eğitimlerinin sertifikaları törenle verildi

​Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteği ile düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi ile Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi'ni tamamlayan kursiyerler sertifikaları törenle verildi.

Ekleme: 28.11.2019 19:15:05 / Güncelleme: 28.11.2019 19:24:10 / Ekonomi / Batman Haberleri
Destek için 

Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteği ile düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi ile Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi'ni tamamlayan öğrencilere, akademisyenler ve iş adamlarının sertifikaları Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda törenle verildi.

Birçok proje üretip, bu projeleri bizzat yürüttüğünü ifade eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Bildiğiniz üzere ben makine mühendisiyim. Mühendislik projelerinin bir sürü aşmasında çalıştım. TÜBİTAK projelerini değerlendirme hakem kurulundan tutunda, iş yerlerinin değerlendirilmesinde ve sanayi kuruluşlarının denetlenmesine kadar. Birçok proje üretip bu projeleri yine bizzat ben yürüttüm. Bir proje üretip hayat geçirebilmenin verdiği zevki hiçbir şey veremez. Bir bilim adamı olarak onu belirtmek isterim. Ben bu hayatta iki şeyden zevk alıyorum birincisi öğrencilerime ders anlatıp onlara kendi deneyim ve tecrübemi aktarıp iyi bir mühendis olmalarını sağlamak ikincisi ise yeni bir proje geliştirdiğim zaman çok mutlu oluyorum. Ama artık yaşımız kemale ermeye başladı yaşlandık artık öğrencilerimiz bir şeyler yapsın diye bekliyoruz." dedi.

Durmuş, "Bir şeyde fikrim var demenin hazzı çok başkadır. Bunun hazzına bir varabilseniz, size laboratuvarlara gidip araştırma yapmayın desek, yasaklasak bile sizler canla başla gece gündüz çalışıp bir şeyler üretmeye başlarsınız. İşte biz bu hazzı size yaşatmaya çalışıp sizleri teşvik etmek istiyoruz. Bu gayelerimize erişmek adına DİKA’dan çok destek alıyoruz. Bu yüzden kardeşim olarak gördüğüm Yılmaz beye çok teşekkür ediyorum. DİKA, her projemizde yanımızda bize yol gösteriyor bize yardım ediyor. Üniversitemizin bu günlere gelmesinde büyük destekleri var araştırma ve geliştirme konusunda. En son DİKA’nın destekleri ile Hasankeyf Uygulama Oteli’mizin gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Mühendislik sorunlara çözüm bulma sanatı olduğunu belirten Durmuş, "Benim öğretim görevlisi arkadaşlardan bir isteğim var. Öğrencilerimizi laboratuvarlarımıza götürün, çocuklarımız deneyler, gözlemler yapsınlar. Mühendislik sorunlara çözüm bulma sanatıdır. Sorunlara çözüm bulsunlar. Sorunlara en kolay en iyi çözüm bulan mühendis en iyi mühendistir. Bu sertifikalar da bunun için veriliyor. İnsan çalıştığı zaman başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Bu nedenle siz değerli öğrencilerime sadece çok çok çalışmanızı tavsiye ediyorum. Bu sertifikaların size ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sertifikalar törenle verildi. (Mehmet Sait Çelik -İLKHA)