2 devletli çözüm çözüm değilmiş.

ABD ve Siyonist rejimin Filistin meselesinde Hamas’ı etkisizleştirmede kullandıkları en güçlü argüman “Hamas iki devletli çözüme razı olmuyor” söylemi idi. İddialarına göre Filistin’de kan Hamas’ın razı olmamasından dolayı akıyormuş! Peki hakikat öyle mi? Hamas iki devletli çözüme razı olsa kan akmayacak mı?

Ekleme: 21.11.2019 09:47:19 / Güncelleme: 21.11.2019 09:47:44 / manşetler
Destek için 

Doğruhaber

İşgalci israil’in el Fetih’in ABD’nin ve bölge aktörlerinin Filistin meselesindeki reçetesi iki devletli çözümdür. Yıllardır ABD ve Siyonist rejim bu yönde propaganda yürütüyor.

Söylemleri şu: Hepimiz barıştan yanayız ama Hamas razı olmadığı için çözüm gelişmiyor!

Hamas’ın çözüm israilsiz bir ortadoğudur, israil silahtan anlar söylemi bazen islami kesimden bile tepkilere neden olabiliyordu. 

Ta ki bu hafta maske bir kez daha düşünceye dek!

Maskeyi düşüren Pompe'onun açıklamasıydı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan Yahudi yerleşim birimlerini artık yasa dışı olarak görmediklerini söyleyince anlamak isteyen için her şey bir kez daha netleştri.

Önce yeni yerleşim yerleri meselesini izah edelim

Yeni yerleşim yeri denilen yerler uluslararası hukuka göre Filistin toprağı. Yani işgal rejimi israil, Filistin topraklarında kaçak inşaat çalışması yapıyor. Başkasının toprağına bina kuruyor.

Mike Pompeo ise bu durumu yasadışı görmediklerini söylüyor.

Onlarca yıldır “uluslararası sistem iki devletli çözümü savunuyor, israil ve ABD buna razı, iki devletli çözüme sadece Hamas direniyor” söylemleri ile Hamas’a karşı algı oluşturmaya çalışanlar bakalım şimdi ne diyecek?

Hani iki devletli çözümden yanaydınız?

İki devletli çözümde devletlerden biri Filistin, diğeri işgalci israil olacaktı değil mi?

İki devletli çözümü savunanlara göre devletlerden biri, diğerinin topraklarını gasp ediyor, orada inşaat faaliyetleri yürütüyor, uluslararası anlamda yaptıklarının bir meşruiyeti yok ama buna rağmen yaptıkları (ABD’ye göre) yasadışı değil!

Peki iki devletli çözüm iddiasında olanlara sormak gerek. Madem iki devletli çözümde samimisiniz israilin Filistin topraklarındaki yeni yerleşim yeri açma projesine neden karşı çıkmıyorsunuz?

Neden bu durumun işgal olduğuna dair uluslararası kararlar çıkartmıyorsunuz.

Saddam Hüseyin Kuveyt topraklarına girdiğinde tüm dünya ayağa kalkmıştı. İşgalciler (iki devletli çözümde devletlerden biri olan) Filistin topraklarında inşaat faaliyeti yürütüyor ve kimseden ciddi bir ses çıkmıyor.

O halde çözüm Hamas’ın yıllardır dile getirdiği gerçekliktir.

Çözüm iki devletli olmak değil! Tek devlet olmaktır.

Çözüm israilsiz bir Filistin’dir.