Arapça tabela düşmanlığı o hale geldi ki ayeti de kaldırttılar

İzmir'de, Buca ve Konak Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri Arapça tabela avına çıktı. Hızını alamayan zabıtalar üzerinde ayet bulunan tabelayı da kaldırttı

Ekleme: 08.11.2019 13:44:22 / Güncelleme: 08.11.2019 13:44:22 / manşetler
Destek için 

Mustafa Karakaş/Doğruhaber

İş yeri kurum ve kuruluşların tabelalarının Türkçeleştirilmesi için Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından belirlenen 'Yabancı ifadeler Türkçe kelimenin yaklaşık yüzde 25'i büyüklüğünde olabilecektir' kuralı üzerine zabıtalar İzmir’de Arapça tabela denetime çıktı.

'Arapça tabelalar toplatılıyor, yerlerine Türkçe yazılı tabelalar asılıyor'

Uygulamayı savunan Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı denetimleri bakanlığın talimatı üzerine yaptıklarını, ilçede birçok adresin incelendiğini ve gerekli müdahalelerin yapıldığını söyledi.

VE SORULAR

Bakanlığın gönderdiği yazı ile denetimlerde bulunan belediyeleri çok da suçlayamayız. Zira ellerinde İçişleri bakanlığının yazısı var. O halde soralım;

Belediyeler Arapça tabelalar hakkında bu kadar seri denetim yaparken acaba diğer dillerde neden aynı hassasiyet gösterilmiyor? Ya da ileri de diğer dillere de misal İngilizce tabelalara da uygulanacak mı u hassasiyet?

Arapça tabela hazımsızlığının bir sonucu olarak üstünde Fetih ayeti olan tabelanın kaldırılması Türkiye’ye hangi şekilde hizmet ediyor?

İçişleri Bakanlığı'nın 'Türkiye'deki Yabancılar ve Alınacak Tedbirler'konulu yazısı sadece Suriyeliler ve Arapça tabelayı mı kapsıyor?

Bu uygulamanın asıl nedeninin Suriyeli mülteciler ile Türkiye toplumu arasındaki iletişimi güçlendirmek olduğu iddia ediliyor. Üzerinde ayet bulunan tabelaların bile kaldırılması  bu iletişime nasıl ve ne şekilde katkı sağlayacaktır?