USB bellekler şirketler için tehlike saçıyor

Bitdefender, Türkiye'de şirketlerin çalışanlar için veri güvenliği protokolleri oluşturmadığını ve bunun büyük zararlar doğurabileceğini belirtti.

Ekleme: 01.11.2019 10:46:58 / Güncelleme: 01.11.2019 10:46:58 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bitdefender Türkiye Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, Türkiye'de şirketlerin çalışanlar için veri güvenliği protokolleri oluşturmadığını ve bunun büyük zararlar doğurabileceğini belirtti.

Yapılan araştırmalara göre şirketlerin büyük bir kısmı, çalışanların USB bellekleri nasıl kullandığına ve hangi şekilde koruduğuna dikkat etmiyor. Bu noktada çalışanlar için veri güvenliği politikalarını kapsamlı bir şekilde oluşturmayan şirketler, veri ihlali tehlikeleri ile karşı karşıya kalıyor.

Aynı araştırmaya göre şirketlerin yüzde 53 oranındaki kısmı, gizli verilerin USB belleklere aktarıldığını algılayacak bir teknolojiye sahip değil.

Şirketlerin yüzde 58'i usb cihazlar için bağlantı noktası kontrolü uygulamazken, yalnızca yüzde 47 oranındaki kısmı USB cihazlarda şifrelemeye önem veriyor. Şirket güvenliğinin yalnızca ağ üzerinden sağlanmadığını belirten Akkoyunlu, bu gibi iç tehditlere de odaklanılması gerektiğini belirtiyor.

Dünya genelinde yapılan araştırmalar ve istatistiklere göre bir veri ihlalinin şirketler için ortalama maliyeti 3,86 milyon dolar olarak öne çıkıyor.