İDEV’in Amacı Toplumsal Islah: BİLİNÇLİ BİREY, BİLİNÇLİ NESİL, BİLİNÇLİ TOPLUM

Son dönemde ülke genelinde birçok ilde düzenledikleri seminerlerle gündeme gelen İdeal Eğitim Vakfı’nın Başkanı Mehmet Ali Doyar gazetemize konuştu. Doyar, evlilikten, çocuk eğitimine, sosyal medya kullanımından, uyuşturucu bağımlılığına kadar birçok konuda seminer düzenlediklerini ve amaçlarının “Bilinçli birey, bilinçli nesil ve bilinçli toplum” olduğunu dile getirdi.

Ekleme: 31.10.2019 07:28:51 / Güncelleme: 31.10.2019 07:28:51 / manşetler
Destek için 

ERKAN YAVUZ

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) “İDEAL EĞİTİM SEMİNERLERİ” adı altında ülke genelinde seminerler düzenliyor. İDEV her ay yapılacak bu seminerlerin konusunu; Evlilik, Aile Kurumu, Çocuk Eğitimi, Neslin Muhafazası, Sosyal Medya Kullanımı, Ahlaki Yozlaşma, Uyuşturucu Kullanımı ve Madde Bağımlılığı, Bilinçli Bir Toplumun İnşası, İdeal İnsan olarak belirledi. Seminerlerde amaçlarının bilinçli birey, bilinçli nesil ve bilinçli toplum oluşturmak olduğunu dile getiren İdeal Eğitim Vakfı (İDEV) Genel Başkanı Mehmet Ali Doyar, “Vizyonumuz, Hakkı ihya edecek insanları yetiştiren ideal bir vakıf olmaktır.” şeklinde konuştu.

“İDEV 2019 YILI MART AYINDA KURULDU”

Doyar, İDEV’in kuruluşu ile ilgili, “Kısa adı İDEV olan İdeal Eğitim Vakfı için yaptığımız müracaat mahkeme tarafından kabul edildi ve Mart 2019 tarihinde resmi gazetede yayınlanarak kuruluş süreci resmi olarak tamamlandı. Kuruluştan hemen sonra bazı programları önümüze koyduk. Bunlardan bir tanesi de halkımızın bazı konularda bilinçlendirilmesiyle ilgili seminerlerdi. Dolayısıyla bu kapsamda seminerler düzenledik.” dedi.

“EYLÜLDE 43, EKİMDE 32 YERDE SEMİNERLERİMİZ OLDU”

Düzenlenen seminerlerle ilgili konuşan Doyar, “Eylül 2019–Haziran 2020 tarihleri arasında, her ayda bir program olmak üzere memleketin birçok yerinde aynı anda evlilik, aile kurumu, çocuk eğitimi, neslin muhafazası, sosyal medya kullanımı, uyuşturucu kullanımı ve madde bağımlılığı, bilinçli bir toplumun inşası, ideal insan ve ahlaki yozlaşma konulu seminer programları hazırladık ve uygulamaya koyduk. Eylül ayında 43 yerde seminerlerimiz oldu. Ekim ayında 32 yerde seminerlerimiz oldu. Ekim ayından itibaren Peygamber Sevdalıları Vakfı ile bu seminerleri yapma kararı aldık ve bundan böyle söz konusu seminerleri birlikte yapacağız. Bu seminerlerden hedefimiz, toplumun genelini ilgilendiren konularda eğitimci kişilerin desteği ile halkımıza verebildiğimiz kadarıyla bilinç ve şuur vermek, duyarlılık ve hassasiyet oluşturmaktır.” ifadelerini kullandı.

SEMİNERLER, KİTAP ÇALIŞMALARI, DERS PROGRAMLARI…

Kitap çalışmaları hakkında da bilgi veren Doyar, “Tabi çalışmalarımız yukarıda saydıklarımızla sınırlı değil. Kitap çalışmalarıyla ilgili de programlarımız devam ediyor. Her kesime hitap edecek şekilde, aile ortamında birlikte okunup istifade edilebilecek kitaplar hazırladık. Öğrencilere yönelik Matematik ve Türkçe dersleri programlarımız var. Kısa film ve tiyatro çalışmalarımız var ki bazıları bitmiş durumdadır. Yazarlık, Diksiyon, İlmi Dersler ve Sohbetler gibi programlarımız var. Netice itibariyle bütün bunlarla, halkımızın her kesimine yönelik eğitim konusunda ihtiyaç duyulan çalışmaları yapmak ve imkânlarımız ölçüsünde söz konusu ihtiyaçlara cevap vermektir. Çünkü vakıf olarak hedefimiz genel anlamda; bilinçli birey, bilinçli aile ve bilinçli toplum oluşturmaktır ki bu konuda imkanlarımız ölçüsünde üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

“VİZYONUMUZ; HAKKI İHYA EDECEK İNSANLARI YETİŞTİRMEKTİR”

Doyar, son olarak vakfın misyon ve vizyonunu şu şekilde özetledi; “Vakıf olarak misyonumuz; Hayatın hakikatlerini idrak eden, Rabbini tanıyan, kendini bilen, ahlaklı; kendisine, ailesine ve topluma faydalı olmaya çalışan şuurlu insanların yetişmesine katkı sunmaktır. Vizyonumuz; Hakkı ihya edecek insanları yetiştiren ideal bir vakıf olmaktır.”