OECD İstanbul’da merkez kuruyor

OECD İstanbul Merkezi'nin kurulmasına ilişkin kanun Resmi Gazete ‘de yayımlandı.

Ekleme: 30.10.2019 13:05:04 / Güncelleme: 30.10.2019 22:46:47 / Ekonomi
Destek için 

Merkezi Paris'te bulunan ve Türkiye'nin, kurucularından olduğu OECD’nin İstanbul Merkezi'nin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptının onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun Resmi Gazete ‘de yayımlandı.

Buna göre, 31 Mayıs 2018 tarihinde Paris'te imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı arasında Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) İstanbul Merkezi Kurulmasına İlişkin Mutabakat Zaptı'nın onaylanmasının uygun bulunduğu belirtildi.

Paris'teki OECD'ye bağlı faaliyet gösterecek merkezin hedefinde, Balkanlar ve Orta Doğu ülkeleri ve Kuzey Afrika bölgesinin yer alacak.

Çalışmalarda; rekabetçilik, girişimcilik, ticaret, kamu yönetişimi, inovasyon, beşeri sermayenin harekete geçirilmesi, bağlantılılık ve altyapının geliştirilmesi, iktisadi direncin artırılması ve yeşil büyüme alanlarına dikkat edilecek.

İstanbul OECD Merkezi, Paris'teki gibi tüm konularda politika üretebilecek.

İstanbul'daki merkezin çalışmaları kapsamında toplantılar, çalıştaylar, seminerler düzenlenecek, yüksek seviyeli etkinliklere ev sahipliği yapılacak, kamu ve özel sektör arasındaki iletişim geliştirilecek, ulusal, bölgesel, uluslararası kuruluşlarla iş birlikleri kurulacak ve bu süreçler sonucunda ortaya konulacak kapsamlı politika önerileriyle Türkiye'nin ve yakın coğrafyasının sürdürülebilir, kapsayıcı büyüme yönündeki çalışmaları desteklenecek.

Merkezin çalışmaları kapsamında Türkiye'de yapılacak toplantılara OECD ülkelerinden ve diğer ülkelerden temsilciler katılacak.

OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development), "Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü" veya "İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı" olarak bilinen uluslararası bir ekonomi örgütüdür.

(İLKHA)

Etiketler: