Açlık grevindeki Filistinli esir İsmail Ali’nin hayatı tehlikede

Sağlık durumu iyice kötüleşen açlık grevindeki Filistinli esir İsmail Ali’nin hayatı tehlikede.

Ekleme: 15.10.2019 21:34:13 / Güncelleme: 15.10.2019 22:22:13 / Dünya
Destek için 

Filistinli Esirler Araştırma Merkezi, Kudüs’e bağlı Ebu Dis beldesi sakinlerinden 30 yaşındaki esir İsmail Ahmed Ali’nin açlık grevi sebebiyle sağlık durumunun kötüye gittiğini, kalp adalelerinin çalışma oranının yüzde 25’e düştüğünü ve hayatının tehlikede olduğunu açıkladı.

Merkez sözcüsü Riyad El-Eşkar, esir İsmail Ahmed Ali’nin açlık grevinde 84’üncü gününe girdiğini ve sağlık durumunun büyük oranda gerilediğini söyledi.

Filistinli esirin kalp atışlarının iyice zayıfladığını ve yüzde 25’e düştüğünü, böbrek ağrılarının yanında vücudunun tamamında ağrılar hissettiğini belirten El-Eşkar, esir İsmail Ahmed Ali’nin ellerini ve ayaklarını oynatmakta güçlük çektiğini ve tekerlekli sandalyeyle hareket ettiğini bildirdi.

El-Eşkar, Filistinli esirin sürekli baş dönmesi yaşadığını ve kustuğunu, açlık grevi boyunca ağırlığından 22 kilogram kaybettiğini, ellerinde ve ayaklarında yeşillenme başladığını ifade etti.

İşgal rejimi yüksek mahkemesi, Filistinli esirin idari hapis cezasına yaptığı itirazın 24 Ekim’de görüşülmesine karar verdi.

Filistinli Esirler Araştırma Merkezi sözcüsü El-Eşkar, esir İsmail Ahmed Ali’nin açlık grevine son vermesi için cezaevleri idaresinin baskılarına maruz kaldığını söyledi.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi