DOĞRU BESLENMENİN İPUÇLARI

Uzman Diyetisyen Dilara Koçak, “Her gün sebze yiyip mutsuzsanız bu sağlıklı olduğunuz anlamına gelmez” diyerek doğru beslenmeye dair ipuçları verdi.

Ekleme: 15.10.2019 10:12:56 / Güncelleme: 15.10.2019 10:12:56 / Sağlık
Destek için 

DOĞRUHABER

Günümüzün değişen beslenme alışkanları, doğru bilinen yanlışlar ve doğru tüketim gibi birçok konuda konuşan Dilara Koçak, gıda israfı ve sonuçlarına dair de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“FAZLA YEDİĞİNİZDE KENDİNİZİ CEZALANDIRMAYIN”

Çeşitli besin gruplarını tüketmemiz gerektiğini söyleyen Dilara Koçak, “Her gün aynı şeyi yiyemezsiniz. Sağlıklı olan çeşitlilik. 3-5 kilo fazlanız olsun ama iyi beslenin ve sağlıklı olun bu yeterli. Herkes ince ve zayıf olmamalı. Her gün sebze yiyip mutsuzsanız bu sağlıklı olduğunuz anlamına gelmez. Biraz fazla yediğinizde kendinizi cezalandırmayın. Hiçbir ürünü hayatınızdan tamamen çıkarmayın. Kendinizi motive ederek yiyeceklerinizi çeşitlendirin.” dedi.

“ELMANIN KABUKLARINI SOYUP YEMEYİN”

Üretilen gıdaların ise 3’te 1’i israf olduğunu belirten Koçak; “İsraf için çözüm öze dönmek, doğaya dönmek. İhtiyacınızdan fazlasını almayın. Elmanın kabuklarını soyup yemeyin. Soyacaksanız kabuklarını bir kaba koyup sirke yapın. O sirke ile meyve ve sebzeleri yıkayın. O yıkadığınız suyla çiçeklerinizi sulayın. Bunların hepsi basit önlemler. Önemli olan bu farkındalığı kazanmak.” dedi.