Teknolojiyi kullanmayan KOBİ ayakta duramaz

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu KOBİ’ler ve Bilişim Kongresi’nde "Bu gelişmeler gösteriyor ki bilgi teknolojilerini kullanmayanların ayakta kalmaları mümkün değil” dedi.

Ekleme: 20.09.2019 22:53:56 / Güncelleme: 20.09.2019 22:53:56 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu bu yıl üçüncüsü düzenlenen KOBİ’ler ve Bilişim Kongresine ev sahipliği yaptı. Türkiye Bilişim Derneği’nin, Ankara Sanayi Odası, Ankara Ticaret Odası ve KOSGEB iş birliğiyle düzenlediği programda konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, KOBİ’lerin bilgi teknolojilerini kullanmasının önemini anlatan bir konuşma yaptı. Bilişim teknolojileriyle sınırların tamamen ortadan kalktığını söyleyen Sayan, online ağ sistemleri sayesinde dünyanın adeta küçük bir köye ama aynı zamanda rekabetin çok daha yoğun olduğu devasa bir pazara dönüştüğünü kaydetti.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEKİ İLERLEME KOBİ’LER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Sayan, KOBİ'lerin bilişim teknolojilerini kullanma eğilimlerinin, beklentilerinin bir miktar aşağısında kaldığına işaret ederek, "Biz, KOBİ'lerin bilişim teknolojilerini zorunluluk olarak değil, aksine fırsat olarak görmelerini istiyoruz. Bu, onları başarı sıralamasında üstlere taşıyacak bir fırsat" diye konuştu. KOBİ'ler için bilişim teknolojilerinin, sadece web sitesi sahipliği anlamına gelmemesi gerektiğine dikkati çeken Sayan, "Küresel dünyada artık şirketlerin ‘Ben teknolojiye yatırım yapmam, geleneksel yolları tercih ederek başarıya ulaşırım’ deme şansı sıfıra yakın” değerlendirmesinde bulundu. 5G’nin bireysel kullanıcılar dışında hemen her şeyin birbiriyle haberleştiği ve sanal boyutun ön plana çıkacağı yeni bir çağın başlangıcı olduğunu vurgulayan Sayan, İstanbul'da Ekim ayında "5G Vadisi"nin açılışının yapılacağını da duyurdu.

YERLİ VE MİLLİ YAZILIMLARA AĞIRLIK VERMELİYİZ

BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu da, her geçen gün yeni buluşların yapıldığını söyledi. Ekonomiden sağlığa, iletişim araçlarının gelişmesinden ulaşımda yaşanan ilerlemelere kadar hayatın hemen hemen her safhasında çok hızlı değişim ve dönüşümlere şahit olunduğunu ifade eden Karagözoğlu, "Bu gelişmeler gösteriyor ki bilgi teknolojilerini kullanmayanların ayakta kalmaları mümkün değil” dedi. Yerli ve milli yazılımlarla ürünlere ağırlık verilmesi gerektiğine dikkati çeken Karagözoğlu, "Bizler şirketlerimizden öncelikle kendi alanlarında yerli ürünler üretmelerini hem de kullanacakları ürünleri yerli ve milli ürünler arasından tercih etmelerini istiyoruz. Bu bizi ülkemizin hedeflerine çok daha fazla yaklaştıracaktır" çağrısında bulundu.