Türkiye’nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı TEKNOFEST’TE

Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı (ISIF'19) bu yıl Türkiye’nin uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında açıldı.

Ekleme: 18.09.2019 19:59:15 / Güncelleme: 18.09.2019 19:59:15 / Bilim & Teknoloji
Destek için 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

TÜRKPATENT’in 2016'dan bu yana düzenlediği Türkiye'nin ilk ve tek uluslararası buluş fuarı (ISIF'19) bu yıl Türkiye’nin uzay, havacılık ve teknoloji festivali TEKNOFEST kapsamında açıldı. Açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı fuarda, 25 ülkeden 400'ün üzerinde buluş, ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

4 SENEDİR YAPILIYOR

Fuarı değerlendiren Bakan Varank, TÜRKPATENT’in bu etkinliği 4 senedir gerçekleştirdiklerini belirterek, bu sene fuarı TEKNOFEST İstanbul'un şemsiyesi altında düzenlediklerini söyledi. Fuarda 25 ülkeden gelen buluşçuların icatlarını sergilemek üzere bir arada bulunduğunu anlatan Bakan Varank, uluslararası hakem ve gözlemcilerin icatları değerlendirerek ödüllendirdiğini kaydetti.

22 EYLÜLE KADAR AÇIK

TEKNOFEST’in yapıldığı Atatürk Havalimanı’nda ziyaretçilerle buluşan İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı, 22 eylüle kadar açık olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle TÜRKPATENT ev sahipliğinde gerçekleştirilen fuar, Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı, Avrupa Patent Ofisi ve Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu iş birliğinde düzenleniyor.

FUARDA KİMLER VAR?

Uluslararası, ulusal ve bireysel buluşçuların katıldığı fuarda, Ar-Ge merkezleri, sanayiciler, girişimciler, özel araştırmacılar, danışmanlar, özel veya devlet destekli araştırma enstitüleri, teknoloji geliştirme bölgeleri yer alıyor. Fuarda, teknoloji transfer ofisleri, üniversiteler, fikri ve sınai mülkiyet hakları ile ilgili kurum ve kuruluşlar, melek yatırımcılar bulunuyor. Risk sermayesi grupları, patent vekilleri, buluş dernekleri, ilgili kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları da fuarda buluşlarını sergiliyor.

15 KİŞİLİK JÜRİ

Fuarda sergilenecek tüm buluşlar; 8’i uluslararası, 7’si Türkiye’den olmak üzere toplam 15 kişilik jüri tarafından belirlenen kriterlere göre değerlendirilecek.

FARKINDALIK OLUŞTURMA

Temel hedefi, büyük çabaların sonucunda ortaya çıkan buluşların tanıtılması, yatırımcıyla buluşturulması ve ticarileştirilmesi olan ISIF, aynı zamanda bu alanda farkındalık oluşturmayı da amaçlıyor.

ÇALIŞTAY VE PANELLER

Fuarda, eş zamanlı olarak ulusal ve uluslararası çalıştay ve paneller de düzenlenecek.