Ne Sehven Ne Kasten İFSAT PROJELERİ ÇÖPE…

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz gün yayınladığı 2019-2020 Rehberlik Programında büyük bir skandala imza attı. MEB’in hazırladığı ‘Hedef Listesi’nde Cinsiyet Eşitliği de hedefler arasına alındı. Yükselen tepki sonrası geri adım atan MEB, skandal için ‘Sehven’ dedi. Kamuoyu, toplumu ve nesli ifsat eden adeta çöp değerindeki bu tür sapkın projelerin ne sehven ne de kasten hayata geçirilmemesi gerektiği konusunda yetkilileri uyarıyor.

Ekleme: 13.09.2019 07:49:05 / Güncelleme: 13.09.2019 09:39:11 / manşetler
Destek için 

HABER MERKEZİ

Gün geçmiyor ki sapkın projelerle ilgili bir skandalla karşılaşmayalım. Bir yandan dindar nesil yetiştirme çabaları öte yandan da gündemden düşmeyen sapkın projeler. Bu sapkın projelerden biri daha hayata geçirilmek istendi ancak büyük tepki sonrası geri adım atılmak zorunda kalındı. Geçtiğimiz gün Milli Eğitim Bakanlığı'nın 'Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü' tarafından hazırlanan 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Rehberlik Programı'nda 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' maddesi ilk hedef olarak yer aldı. Sapkın projeyi okuyan, duyan veliler büyük tepki gösterdi ve MEB geri adım atmak zorunda kaldı. MEB, yükselen tepki sonrası ifsat projesinin ‘sehven’ yazıldığını ve yönetmelikten çıkarıldığını duyurdu. Kamuoyu bu tür sapkın projelerin ne sehven ne de kasten hayata geçirilmemesi gerektiğini ve toplumu ifsat eden bu projelerin çöpe gönderilmesini istiyor.

'TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ' SKANDALI YENİDEN DEVREYE GİRDİ

MEB'in Türkiye genelindeki okullara gönderdiği resmi yazıya göre rehberlik faaliyetleri kapsamında "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" illerin 1. hedefi olarak belirlendi. MEB 2019-2020 Rehberlik programı ek 2 belgesine göre; okullarda çocuklara 'cinsiyet eşitliği' eğitimi de verilecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın LGBT'ye giden yolu açan, 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' projesini yeni yılda da uygulama planı içine alması sert tepkilere sebep oldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından illere gönderilen, 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Rehberlik Programı'nda; “İstanbul Sözleşmesi'nin toplum ahlak yapısını hedef alan 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği' maddesi ile birlikte şu çalışmalarında yapılacağı açıklandı: Atılganlık, Bağımlılıkla mücadele, Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Bireysel Farklılıklara Saygı, Çatışma Çözme Becerileri, Çocuklarda Cinsel Eğitim, Duygu Kontrolü, Geleceği Planlama, Gelişim Dönemi Özellikleri, Hak ve Sorumluluklarını Bilme, İhmal İstismardan Korunma, İletişim Becerileri, İşbirliği Geliştirme, Karar Verme Becerisi, Kuşaklararası İletişim, Olumlu Davranış Geliştirme, Öz Bakım Becerileri, Özgüven Geliştirme, Özsaygı Geliştirme, Problem Çözme Becerileri, Sağlıklı Yaşam, Stresle Baş Etme Becerileri, Şiddeti Önleme” konu başlıkları yer alıyor.

TEPKİ SONRASI GERİ ADIM

MEB, gelen tepkiler üzerine apar topar Rehberlik programını web sitesinden kaldırdı ve tekrar güncelledi. Yeni yayınlanan listede Toplumsal Cinsiyet Eşitliği maddesinin kaldırıldığı görüldü.

SKANDAL NEDENİYLE GENEL MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Bakanlık Web sitesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini MEB’in Hedefleri arasına koyan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör görevden alındı. Güngör’ün bu liste sonrası görevden alınması dikkatlerden kaçmazken konuyla ilgili MEB’den henüz bir açıklama yapılmadı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ”NİN YIKIMLARINDAN SADECE BİRİ

“Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” uygulaması ne yazık ki ailenin ve toplumun altına dinamit koyan İstanbul Sözleşmesi’nin getirdiği yıkımlardan sadece biri. Sözde kadını korumak bahanesiyle çıkarılmış olup ancak uygulamalarında aileyi dağıtan, cinayetlerin önünü açan ve ahlaksızlığın yaygınlaşmasında önemli rolü olan “İstanbul Sözleşmesi” içerisinde yer alan proje birçok kez MEB’de uygulamaya konmak istenmiş ancak kamuoyunun tepkisiyle geri adım atılmış. Geçtiğimiz yıllarda yine “İstanbul Sözleşmesi”nin getirdiği yıkım ve ifsat projelerinden biri olan Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin Geliştirilmesi Projesi (ETCEP) ile çocuklara 'cinsiyet eşitliği' adı altında eşcinsellik telkin edilmiş. Kamuoyunda büyük tepkilere sebep olan ve uzmanların “cinsiyet kimliğini bozarak aile yapısını tahrip etme” projesi olarak nitelendirdiği “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” (ETCEP) projesini FETÖ’cü ve Gezici’lerin tezgâhladığı ortaya çıkmıştı. Yoğun tepkilerin ardından Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, projenin pilot uygulamalarına da son verildiğini ve uygulamanın tümden kaldırıldığını açıklamışlardı.