Hak-İş’ten İBB’ye: Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın!

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, İBB’de işten çıkarılan işçilere destek amacıyla gerçekleştirdiği basın açıklamasında, “Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın. Bizi acaba ne yapacaklar diye denemesinler. Deneyenler gördüler. Biz mücadeleyi sahada, alanlarda işçilerle yapmaya alışkınız. Bizi bu noktada test etmeyin” dedi.

Ekleme: 03.09.2019 20:53:40 / Güncelleme: 04.09.2019 01:17:32 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ 

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın toplantısı düzenledi. Arslan basın açıklamasında “Bugün İstanbul Belediyesinde yaşanan işçi kıyımını protesto etmek için buradayız. 31 Mart 2019 tarihinden bu tarafa HAK-İŞ olarak yaşadığımız acı ve haksızlıkların, zulümlerin bir yenisiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde karşılaştık” dedi. 31 Mart yerel seçimlerinde henüz mazbatalarını bile almadan bazı CHP ve HDP’li belediyelerin Hak-İş’e karşı bir operasyon ve saldırı düzenlediklerini belirten Arslan, “CHP ve HDP’li belediyelerinin Hak-İş ve üyelerine karşı başlattıkları saldırılar Türkiye’de uzun ve tartışmalı bir gündemi beraberinde getirmiştir. HİZMET-İŞ Sendikamızın başlattığı ve 127 gün süren eylem, işçilerin işe dönmesiyle başarı ile sonuçlandırılmıştır” şeklinde konuştu.

ARSLAN’DAN İMAMOĞLU’NA 3 SORU

29 Ağustos günü 1310 işçinin iş akitlerinin feshedildiğini ve bu fesihlerle ilgili Ekrem İmamoğlu’na bazı soruları olacağını belirten Arslan, “Tam 18 şirketimizden 1310 arkadaşımızın ne yazık ki SMS ile iş akitleri feshedildi. Buradan şunların altını çizmek istiyorum ve sayın başkana şu soruları sormak istiyorum. Birincisi, bu 1310 arkadaşımız işe alınırken hangi hukuksuzluklar ortaya çıktı da bu arkadaşlarımızın akitleri feshediliyor. İkincisi, bu arkadaşlarımız hakkında hangi disiplin soruşturması yapıldı da bu arkadaşlarımızın iş akitleri feshediliyor. Üçüncüsü, bu arkadaşlarımızın hangisi işe gelmemiş, hangileri verilen işi yapmamış, hangileri iş yerlerinde huzursuzluk çıkarmış veya hangileri siyasal mücadelenin bayraktarlığını yapmış da bu arkadaşlarımız işten çıkarıldı” diye sordu.

“İSTANBUL’DA İŞTEN ÇIKARMALARI JAPONYA’DA ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIDIK”

Geçtiğimiz günlerde Japonya’nın başkenti Tokyo’da G20’nin işçi gruplarının toplantısına katıldığını hatırlatan Arslan, İstanbul’da yaşanan işten çıkarmaları Japonya’da uluslararası platforma taşıdığını kaydetti.

“EMEKÇİLERİN HAKKI İÇİN MÜCADELEDE KARARLIYIZ”

Hizmet-İş Sendikasınınmızın Bolu’da gerçekleştirdiği direniş ve Ankara’ya yürüyüşü hatırlatan Arslan, şunları söyledi: “Kimse gücümüzü test etmeye kalkmasın. Bizi acaba ne yapacaklar diye denemesinler. Deneyenler gördüler. 97 arkadaşımız için Bolu’dan Ankara’ya yürürüz dedik, inanmadılar. 6 bin kişi Ankara’ya yürüdü. Biz mücadeleyi sahada, alanlarda işçilerle yapmaya alışkınız. Bizi bu noktada test etmeyin. Bütün Türkiye’de işini kaybetmiş, sendikal mücadelemizde yanımızda yürüyen bütün emekçiler için yaptığımız mücadeleyi burada da yapmaya kararlıyız. Bizimle yol yürüyen arkadaşlarımızla sonuna kadar mücadelede kararlıyız. Asla sağımıza solumuza bakmadan, bunun bedeli nedir diye düşünmeden emek için, adalet için hak için özgürlük için mücadeleye kararlıyız.”