“Yargı Reformunun Gerekliliği ve Adalet Sistemindeki Eksiklikler”

Öncü Nesil Derneği organizasyonuyla Fatih Saraçhane parkında “Yargı Reformunun Gerekliliği ve Adalet Sistemindeki Eksiklikler” başlıklı bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Ekleme: 02.09.2019 12:11:38 / Güncelleme: 02.09.2019 18:38:51 / Güncel
Destek için 

Öncü Nesil Derneğinin düzenlediği “Yargı reformunun gerekliliği ve adalet sistemindeki eksikler” başlıklı basın açıklaması İstanbul Saraçhane Parkında gerçekleştirildi.

Basın açıklamasına; Öncü Nesil Derneği başkanı Bayram Gölcük, Mazlumder İstanbul Sekreteri Avukat Yasin Dıvrak, Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Alparslan Kuytul’un avukatı Adem Tural konuşmacı olarak katılım gösterdi.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya konuşmasında şunları belirtti: “Özellikle son süreçte Türkiye’de estirilen bir takım rüzgarların yansımalarını hepimiz soluyoruz. Adaletsizlik, birtakım maslahatlar adına tevil edilmeye çalışılıyor. Bu noktada altını çizmek isterim ki; hiçbir tevil, hiçbir maslahat anlayışı adaletsizliğin meşru gösterilmesine asla hizmet etmez ve etmemelidir. Adaletten daha büyük bir maslahatımız olamaz. Düşmanlık duyduğunuz bir kavme dahi adaletsizliğe sapmamakla emrolunmuş  Müslümanlar olarak; hiçbir kimsenin suçsuz yere haksız yere mahkum ve mağdur edilmesini asla meşru göremeyiz.”

MAZLUMDER İstanbul Sekreteri Av. Yasin Dıvrak konuşmasında şunları belirtti: “Bugün 28 Şubat’ın mağdur ettiği müslümanlar hala içeride. Bizler buna sesiz kalamayız. Kim olursa olsun mazluma sahip çıkacağız. Bugün bu ülkede yargı reformuna ihtiyaç yoktur. Ben 15 yıllık hukukçu olarak diyorum ki; bu ülkede zihniyet devrimine ihtiyaç vardır. Zalimlere karşı ses çıkarmak zorundayız susmamak zorundayız! Müslümanlar olarak, haksızlık karşısında her daim, her yerde ve haksızlık kime karşı yapılırsa yapılsın tepki vermek zorundayız.”

Av. Adem Tural konuşmasında şunları belirtti: “Yargı bu ülkede hiç bir zaman aslı vazifesi olan adaleti hiç bir zaman yerine getirememiştir. Adaletin bekçisi olması gereken yargı zulmün ve haksızlıkların bir aracı haline gelmiştir. Gücü ele geçirenlerin susturmak için bir sopa haline gelmiştir. Bir süredir kamuoyunda yer alan yargı reformu tartışmaları aslında yargıdaki ciddi problemlerin olduğunun yetkililer tarafından bir itiraftır. Yargı reformu ile yapılması gereken en önemli şey yargının tarafsızlığı ve bağımsızlığı üzerindeki kuşkuları gidermektir. Bir ülkede huzurun ve güvenliği yolu adil bir hukuk düzeninde geçer. Adil bir hukuk düzeninin temelinde tarafız ve bağımsız bir yargı oluşturmaktadır. Ne yazık ki gücü ele geçiren kişiler yargıyı bir susturma aracı olarak kullanır hale getirmiştir.”

Biz Öncü Nesil Derneği olarak mağduriyetlerin giderilmesi ve yeni mağduriyetlerin yaşanmaması için yargı reformunun gerekliliğine inanıyor ve adalet sistemimizin yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz.

Bir devlet adalet ile ayakta durur, adalet kalmadığı zaman toplumda kaos olur, diyorum, katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum ve sözü diğer değerli konuşmacılara bırakıyorum."

Alparslan Hocamızın talebeleri, sevenleri ve Furkan Gönüllüleri olarak ülkemizdeki adaletin yeniden tesis edilmesini, haksızlık ve hukuksuzlukların son bulmasını istiyoruz. Ve diyoruz ki:

-Cezaevlerinde mağduriyet yaşayanlar, haksız ve hukuksuz tutulanlar serbest bırakılmalıdır.

-28 Şubat ve KHK mağdurlarının mağduriyetleri giderilmelidir.

-Bebekli anneler yaşlı ve ağır hastalar cezaevinde tutulmamalıdır!

-Fikirlerinden dolayı insanlar cezaevlerinde tutulmamalıdır.

-Alparslan Hoca ve Vakıf başkanı Ali Alagöz serbest kalmalıdır!

Yöneticilerimiz,  Fatih Sultan Muhammed Han’ın şu sözünü unutmamalıdır:

“Aklı öldürürsen ahlak da ölür. 
Akıl ve ahlak öldüğünde millet bölünür. 
Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. 
Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.”