İngiltere siyasetinde yine hareketli bir gün yaşandı. Brexit tartışmaları yoğunlaşırken hükümet, Parlamento'nun askıya alınmasını talep etti. Talebe Kraliçe Elizabeth'ten onay geldi.
Buna göre Parlamento 9 ile 12 eylül arasında bir tarihte askıya alınacak. 14 Ekim'de tekrar çalışmaya başlayacak.
Başbakan Boris Johnson'ın attığı bu adımla parlamentonun anlaşmasız Brexit'i önleyecek bir yasa çıkarmasını önlemeyi hedeflediği konuşuluyor
Milletvekillerinin 31 Ekim'deki brexit öncesinde anlaşmasız çıkışı önlemek için önlerinde çok az zaman kalacağına dikkat çekiliyor
Parlamentoyu askıya alma kararı, muhalefetin büyük tepkisini çekti. Atılan adım Britanya usulü darbe olarak nitelendiriliyor.
Ana muhalefetteki İşçi Partisi Lideri Jeremy Corbyn, "Johnson hükümetinin pervasızlığı karşısında dehşete düştüm. Bu bir zorbalıktır ve demokrasimize tehdittir." dedi.
Parlamentonun alt kanadı Avam Kamarası'nın Başkanı John Bercow da alınan karar için "Anayasal zorbalık" ifadesini kullandı.
Bazı milletvekilleri de genel kurul salonundan polis zoruyla çıkarılana kadar ayrılmayacaklarını açıkladı.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise Avrupa Birliği'nden anlaşmasız çıkışı Parlamento'nun önlemesini engellemek için bu adımı attığı yönündeki eleştirileri reddetti
Parlamentonun tartışma ve karar almak için yeterli zamanı olacağını savundu.
Johnson, 31 Ekim'de anlaşma olsun veya olmasın, İngiltere'yi AB'den ayırmaktaki kararlılığını sık sık yineliyor.
İngiltere muhalefet partileri, Johnson'ın ülkeyi AB'den anlaşmasız ayırmasının önüne geçmek amacıyla Parlamento'da yasa çıkarmak için kendi aralarında müzakereler yürütüyordu.