Memurların gözü kulağı Hakem Kurulu'nda

Hakem Kurulu, memurlara yapılacak zam konusunda çalışmalarına devam ediyor. Kurulun milyonlarca memur ve memur emeklisini ilgilendiren kararını en geç 28 Ağustos'ta açıklaması bekleniyor.

Ekleme: 26.08.2019 20:55:34 / Güncelleme: 26.08.2019 20:55:34 / Ekonomi
Destek için 

Hükümet ile Memur-Sen arasındaki zam anlaşmazlığı devam ediyor. 

Kararın en geç 28 Ağustos'ta açıklanması bekleniyor

Yetkili sendika Memur-Sen'in 2 yıl için toplam 27 puan zam talebine Hükümetin teklifi 2 yıl için toplam yüzde 14 oldu. Hem Kamu İşveren Heyeti hem de Memur-Sen Hakem Kurulu'na başvurdu. 

Uzlaşma için Hakem Kurulu'nun çalışmaları devam ediyor. 11 üyelik kurulda 6 üyeyi hükümet atıyor. Sürecin başında ise Sayıştay Başkanı yer alıyor. 

Hakem Kurulu bütçe imkanlarıyla, talepleri karşılaştırıyor. Tüm bu çalışmaların ardından memur ve memur emeklilerinin 2 yıl boyunca alacağı zam oranı belli olacak. Kurulun bağlayıcı kararını 28 Ağustos'a kadar açıklanması bekleniyor.

Memur-Sen'den eş zamanlı açıklama

Hakem Kurulu çalışmalarını sürdürürken Memur-Sen de yurt genelinde "emeğe saygı adalete davet" çağrısıyla eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Ali Yaz, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'ndan beklentilerini şu sözlerle dile getirdi:

"Bütün parametrelerin dikkate alındığı adil ve hakkaniyetli bir hüküm bekliyoruz."

Bu arada KESK üyeleri de toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmaması üzerine salı günü 1 günlük iş bırakma eylemi yapacak.

Kaynak, TRT Haber