Siyonistler onlarca Filistinli işçiyi alıkoydu

İşgalci siyonistler bu sabah erken saatlerden itibaren 1948'de işgal edilen topraklarda gerçekleştirdiği baskınlarda Batı Yaka'dan çalışmaya gelen onlarca Filistinli işçiyi alıkoydu.

Ekleme: 18.08.2019 16:55:04 / Güncelleme: 18.08.2019 23:27:06 / Dünya
Destek için 

Filistin İşçi Sendikaları Federasyonu yetkilisi Riyad Kemil, işgalcilerin caddelerde kontrol noktaları kurduğunu ve işçilerin kullandığı yollarda otobüsler dâhil tüm araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığını söyledi.

Kemil, Kiryat Gat Yahudi işgal birimi yakınlarında otobüslerden indirilen 30'u aşkın işçinin çalışma izni olmadığı gerekçesiyle alıkonulduğunu ve operasyonun devam ettiğini bildirdi.

İşgalci siyonistlerin Batı Yaka'dan 1948'de işgal edilen topraklara çalışmaya giden ve çalışma izni olmayan işçileri alıkoymak amacıyla sık sık çalıştıkları iş yerlerine ve özellikle de inşaatlara baskın düzenlediği, işçilerle işgalciler arasında zaman zaman kovalamacaların yaşandığı ve geçtiğimiz günlerde Filistinli bir işçinin, işgalci siyonistlerden kaçarken inşaattan düşerek şehid olduğu kaydedildi.

Filistinli işçilere yönelik bu yıldırma girişimlerine eş zamanlı olarak Beytlahim'in güneyindeki Merah Rabah köyüne baskın düzenleyen siyonistler, 30 yaşındaki eski esir İbrahim Yusuf Eş-Şeyh'i de alıkoydu.

Bu baskın ve alıkoymalarla yetinmeyen işgalcilerin, Beytlahim'in batısındaki Beyt Cala beldesine ve güneydoğusundaki Harmele köyüne de baskınlar düzenlediği bildirildi. (İLKHA)