Küresel grubun sahne yüzlerinden Jeff Bezos Türkiye'de ne Arıyor?

Bilim adamları ve zenginler daima insanlık için çalıştıklarını söyler dururlar. Oysa yaşanan gelişmeler bu iki kesimin de sorgulanmasını gerekli kılmaktadır.Bu zenginlerden J.Bezos ve onun emrinde çalışan çok sayıdaki bilim adamı gibi.

Ekleme: 01.08.2019 12:53:25 / Güncelleme: 01.08.2019 18:34:48 / Dünya
Destek için 

Doğruhaber  _Faruk Kuzu  -Haber yorum

Zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış. Ajanslara düşen yeni bir habere göre dünyanın en zengini Türkiye/Bodrum’da yatırım fırsatlarını değerlendiriyormuş. Haber şöyle:

“İki hafta önce 400 milyon dolar değerindeki, 136 metre uzunluğundaki lüks yat Flying Fox ile Bodrum'a demir atan milyarder iş adamı Jeff Bezos'un, Bodrum'da sadece tatil yapmadığı iddia edildi.

Dünyanın en zengin iş adamının pazar günü mega yattan havalanan helikopterle bölge üzerinde uzun bir tura çıktığı öğrenildi. Bezos'un özellikle gayrimenkul geliştirme projelerinin üzerinde gezmesi Bodrum'da bir yatırım yapmayı düşündüğüne dair söylentilere yol açtı.”

Birçok milyarder gibi Bezos’un da hayat hikayesi çok detaylı değil. Google onunla ilgili olarak sadece başarılarına odaklı kısa bir geçmiş veriyor. Aynen Bill Gates, Steve Jobs, Facebook’un sahibi Mark Zuckenberg ve Elon Musk örneğinde olduğu gibi. Bezos bunlar kadar konuşulmasa da dünyanın en zengin insanı unvanını taşır.

Bezos çocukluğundan beri çalışkandır, gençliğinde aniden Amazon.com’u kurar ve Forbes’te-Time’da kapak olmaya başlar. Washington Post'u satın alır.  Bezos zenginler listesinde hızla yükselirken projeleri de ilginç olmaktan çıkar, sorgulanacakları yerde daha çok itibar görmeye başlarlar.

Mesela zikredilen bu gruptakiler gibi Bezos’un da Uzay çalışmalarına özel bir ilgisi vardır. “Blue Origin” adlı şirketi (Uzay kargo taşımacılığı) konusunda tekeldir. Bezos, Teksas’taki çiftliğinde bir Uzay Üssü kuracağını açıklayarak Elon Musk’tan önce bu konuya ilgi göstermiştir.

Jeff Bezos ta ekipteki diğer figürler gibi büyük ve güçlü bir ekibin üyesidir. Bu isimler vitrindeki konu mankenleri gibidirler. Özel yetenek ve becerileri elbette vardır lakin insanlığa taşıdıkları “Gelecek” onların sıradan çıkarlarının çok ötesindeki bir tasavvurun ürünüdür.

Bezos Türkiye/Bodrum’da yatırım niyetiyle dolanıyorsa daha önce Bill Gates ve Elon Musk örneklerinde olduğu gibi bir taş atıp kuş sürüsü indirmek için kapsamlı bir hesapları olduğunu gösterir. Onlar da gelip alt yapı çalışmaları yapmışlardı yakın zamanda bu da ortaya çıkar.

 Bezos’un Amazon’u için Türkiye’de 5 bin m2 lik büyük bir depo kiraladığı daha önce bilinmekteydi. “Amazon’un yüklendiği ana misyon gelecekte eski usul market ve hatta AVM’lerin yerine daha rahat kontrol edilebilecek “Sanal” alışverişin ikame edilmesidir.”

Buna yönelik olarak Amazon ve Alibaba gibi sanal mağazalar Türkiye’de de faaliyetlerini artıracaklardır. Kısacası bizi veya bu ülkeyi sevip beğendikleri için değil büyük projelerini hayata geçirmek için geliyorlar – gelecekler.