Terör çetesi binlerce Filistinliyi evsiz bıraktı

Terör çetesi, bir taraftan işgal altında tuttuğu Filistin topraklarını tel örgüler ve duvarlarla açık hava hapishanesine çeviriyor, diğer taraftan Filistin halkına ait evleri yıkıyor.

Ekleme: 18.07.2019 22:48:24 / Güncelleme: 18.07.2019 23:59:47 / Dünya
Destek için 

Terör çetesi, Filistinlilere ait 200 evin daha boşaltılıp yıkılmasını istedi.

İsmail Ubeyde, Doğu Kudüs’ün Sur Bahir mahallesinde yaşayan bir Filistinli.

Terör çetesi, Ubeyde’nin evini kendi elleriyle yıkması için 18 Temmuz’a kadar süre verdi.

Gerekçe ise, evin ayrım tellerinin sınırında yer alması. Aynı durumda olan Filistinliler, keyfi uygulamaya karşı evlerine sahip çıkmakta kararlı.

Terör çetesi 2005 yılından beri Filistin topraklarını tel örgüler ve ayrım duvarları ile bölüyor.

Siyonist terör ordusu 2011 yılında, ayrım duvarlarından 100 ila 300 metre uzaklıktaki alanı tampon bölge ilan ederek, buralara inşaat yasağı getirdi.

2009’dan beri terör çetesi Filistinlilere ait 5 binden fazla binayı yıktı, 10 bine yakın Filistinli evsiz kaldı.

Terör çetesinin Filistinlilere karşı planlı bir evsizleştirme stratejisi izlediğine dikkat çeken Filistinli siyasi uzman Halil Tüfekçi, "İlk başta toprakları işgal etmekle başlıyor. Sonra planlayıp bölüyorlar, sonra evleri yıkıyorlar." ifadelerini kullandı.

israilli insan hakları aktivisti Şarona Vays da, bu yıkım kararları ile Filistin'in egemenliğinin ihlal edildiğini belirtiyor.

Gazze'yi abluka altında tutan, Batı Şeria’yı adım adım işgal eden siyonist çete israil'e karşı uluslararası toplum ise sessizliğini koruyor.

Kaynak, TRT Haber