Almanya'nın da artık bir terör örgütü var

Almanya'da aşırı sağcı 'Revolution Chemnitz' yapılanmasına terör örgütü suçlaması getirildi. Aşırı sağcı görüşleri ile bilinen yapılanma hükümeti devirmeye çalışmak ve iç savaş hazırlığı yapmakla suçlanıyor.

Ekleme: 26.06.2019 10:54:56 / Güncelleme: 26.06.2019 10:54:56 / Dünya
Destek için 

Almanya nazist yapılanmayı terör örgütü kategorisine sokmaya hazırlanıyor. 'Revolution Chemnitz' isimli yapılanmaya üye tutuklu 8 kişi  terör örgütü kurmaktan yargılanacak.

Almanya'nın Chemnitz şehrinde ortaya çıkan  ‘Revolution Chemnitz - Chemnitz İhtilali' üyeleri Federal Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, 3 Ekim'de başkent Berlin'de büyük bir saldırı düzenleyecek ve saldırıyı sol örgütler yapmış gibi gösterecekti.

6 üyesi tutuklu yargılanan örgüt nazizmi savunuyor. Yabancı düşmanlığı ile adam kazanmaya çalışan faşist örgütün fikir babası olmakla suçlanan  Christian K., örgütü büyük eylemler yapmaya davet eden  fikirler savunuyor.

Christian K.'nın yazdığı yapılanmanın tüzüğünde “Sol parazitlere, Merkel zombilerine, medya diktatörleri ve kölelerine karşı ses getiren vurucu eylemler” yapıılmalı şeklinde saldırgan ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

Chemnitz ırkçılığın en yoğun yaşandığı şehirlerden biri. Geçen yıl bir Almanın iki mülteci genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine ırkçılar kentte yabancı avına çıkmış, polis kentte kontrolü bir süre sağlayamamıştı. Bu olaylardan sonra  İstihbarat Başkanı görevinden alınmıştı.