Vicdansız

Dünyanın en pahalı tablosunun İslam Dünyasının parasını Batılılara peşkeş çeken uşak ruhlu Suud Prensi Selman tarafından satın alındığı ortaya çıktı. Erkek Mona Lisa’ya Veliahd prens Selman 450 milyon 300 bir dolar para saymış.

Ekleme: 11.06.2019 11:51:57 / Güncelleme: 11.06.2019 14:39:27 / Dünya
Destek için 

Allah'ın bir ikramı olan petrolü Batı emperyalizmine peşkeş çeken Suud prensi Muhammed Bin Selman’ın dünyanın en pahalı tablosunu satın aldığı iddia edilmişti.

Rönesans ustası Leonardo da Vinci’nin 1500’lü yıllarda yaptığı Salvator Mundi adlı tablo, Kasım 2017’de 450 milyon 300 bin dolara Badr bin Abdullah bin Muhammed bin Farhan Al Saud tarafından satın alınmıştı. Böylece Salvator Mundi, bir açık artırmada satılan gelmiş geçmiş en pahalı yağlı boya tablo oldu.

Leonardo da Vinci’nin başyapıtlarından biri olan bu tablo, Prens'in lüks yatında ortaya çıktı.

İddialara göre tablo Bin Salman’a ait, 50 kişilik mürettebatı olan, bir helikopter pisti ve bir denizaltı askısı bulunan Serene adlı devasa yatta tutuluyor.

Yanıbaşındaki Yemen’de çocuklar ve kadınlar hem de prens Selman ve ailesinden kaynaklı bir savaştan dolayı ölmemek için otlarla beslenirken veliahdın bu kadar yüksek bir ücrete bir tablo satın alması büyük bir vicdansızlık olarak değerlendirildi.