BTSO’dan meslek liseleri için önemli hamle

BTSO öncülüğünde başlatılan ve mesleki ve teknik eğitimin güçlenmesinde önemli bir model olması beklenen ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında ilk toplantı ​gerçekleştirildi.

Ekleme: 10.06.2019 23:07:13 / Güncelleme: 10.06.2019 23:07:13 / Ekonomi / Bursa Haberleri
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO)’nun Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde, BEBKA ve iş dünyası kuruluşlarının destekleriyle hazırladığı ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ kapsamında 14 pilot okulun yüksek teknoloji alanlarında tematikleştirilmesi hedefleniyor. Her okulun kendi alanına uygun iş dünyası kuruluşları ve BTSO Sektör Konseyleri ile eşleştirildiği proje ile iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda okullarda eğitim kalitesini yükseltecek makine, teçhizat ve atölye yatırımları gerçekleştirilecek.

17 MİLYON TL BÜTÇELİ

BEBKA’nın toplam 17 milyon TL bütçeli “Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi” programı kapsamında; BTSO, iş dünyası kuruluşları ve sanayicilerin eş finansman destekleri vasıtasıyla yürütülecek projede başvurular 16 Haziran 2019 tarihine kadar tamamlanacak. Başvurular öncesinde okul idarecileri, iş dünyası kuruluşlarının temsilcileri ve BTSO Sektör Konseyleri Başkanları BTSO Hizmet Binası’nda bir araya gelerek 14 okul tarafından hazırlanan projeleri değerlendirdi.

“14 OKUL YÜKSEK TEKNOLOJİ ALANLARINDA TEMATİKLEŞTİRİLECEK”

Toplantının açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Osman Nemli, Bursa sanayisinin yüksek katma değerli ve yüksek teknoloji yoğunluklu sektörlere dönüşümü hedefiyle çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Sanayide dönüşümün sağlanmasının nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi ile mümkün olacağını ifade eden Nemli, bu doğrultuda ‘Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Projesi’ni başlattıklarını vurguladı. ‘İnsan kaynağını yetiştiren kurumlarımızın da sanayideki dönüşüme uygun şekilde değişmesi gerekiyor’ diyen Nemli, “Proje kapsamında belirlenen 14 pilot okulu bilişim, mikro mekanik, mikro elektronik ve havacılık gibi yüksek teknoloji alanlarında tematikleştirmeyi hedefliyoruz.  Her okulumuz branşına ve bulunduğu bölgeye bağlı olarak sanayi paydaşları ve Odamız bünyesinde faaliyet gösteren sektörel konseylerle eşleştirildi. Mesleki eğitim yönetiminde önemli bir iş modeli oluşturan projemizin tüm Türkiye tarafından örnek alınacağına inanıyorum.” dedi.

İŞ DÜNYASI KURULUŞLARI BAŞARIYA İNANIYOR

Toplantının ardından görüşlerini paylaşan proje ortağı iş dünyası kuruluşları da projenin mesleki eğitimde kapsamlı bir dönüşüm başlatacağına işaret etti. BOSİAD Başkanı Rasim Çağan, BTSO öncülüğünde hayata geçirilen projeyi Türkiye’nin kurtuluş projelerinden biri olarak gördüğünü söyledi. Projenin öğrencinin eğitimi, eğitmenin eğitimi ve okullardaki alt yapının iyileştirilmesi olmak üzere üç aşamadan oluşacağını ifade eden Çağan, “Başarı şansı çok yüksek bir proje. İş dünyası olarak umutluyuz. Okullarımızın donanımlarının geliştirilmesi ile birlikte mesleki ve teknik eğitimin kalitesi de artacaktır. Bu durum özellikle anne-babalar ve çocuklardaki mesleki teknik eğitim algısının da değişmesine katkı sağlayacak.” dedi.

“STRATEJİK ALANLARA NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ”

BUİKAD Başkanı Oya Eroğlu, Bursa iş dünyasının talep ettiği, stratejik alanlarda nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine projenin önemli katkılar sağlayacağını söyledi. BUİKAD olarak proje kapsamında Yenicabat Sağlık Meslek Lisesi ile eşleştiklerini belirten Eroğlu, “Özellikle kadınların iş hayatına katılması ve kadın istihdamının artırılması vizyonuna sahip bir dernek olarak projenin paydaşı olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Okulumuzdaki öğrencilere fayda sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz.” diye konuştu.