CHP ve HDP'li belediyelerin baskılarına karşı işçiler Bolu’dan Ankara’ya yürüyecek

HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ Sendikası, Bolu Belediyesi'nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı ve 97 emekçinin haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarılmasını protesto amacıyla "EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ" düzenliyor.

Ekleme: 09.06.2019 21:21:42 / Güncelleme: 09.06.2019 21:21:42 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

HAK-İŞ'e bağlı HİZMET-İŞ Sendikası Bolu Belediyesi'nde işçilere yönelik sendika değiştirme baskısı ve 97 emekçinin haksız ve hukuksuz olarak işten çıkarılmasını protesto amacıyla "EMEK VE ADALET YÜRÜYÜŞÜ" düzenliyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 11 Haziran saat: 12.00'de Bolu Belediyesi önünde bir basın açıklaması yaparak, yürüyüş hakkında kamuoyunu bilgilendirecek.

Basın açıklamasının ardından Bolu Belediyesi önünden başlayacak 196 Km'lik yürüyüşün, 22 Haziran'da CHP Genel Merkezi önünde tamamlanması planlanıyor.

Bolu Belediyesi'nde işten atılan işçiler özelinde başlatılan yürüyüş, CHP ve HDP'li belediyelerde HAK-İŞ Konfederasyonu'na bağlı sendikalara üye emekçilere yönelik baskı ve tehditlere karşı da bir uyarı niteliği taşıyor.

Yürüyüşe, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Bolu Belediyesi'nde işten çıkarılan 97 işçi ve ailelerinin yanı sıra, Antalya Büyükşehir, İzmit Belediyesi, Çanakkale/Bayramiç ve İzmir/Menderes belediyelerinde işten çıkarılan işçiler ile diğer belediyelerde iş akdi feshedilen binlerce işçi katılacak.