İslami Cihad'dan olan esirler açlık grevi başlatma kararı aldı

Filistin Yönetimi'nin maaşlarını kesmesini protesto amacıyla, İslami Cihad'dan olan esirler açlık grevi başlatma kararı aldı.

Ekleme: 08.06.2019 20:21:59 / Güncelleme: 08.06.2019 20:21:59 / Dünya
Destek için 

İslami Cihad Hareketi'nden bazı esirler, Filistin Yönetimi'nin kestiği maaşlarını yeniden vermeye başlamaması durumunda içinde bulunduğumuz Haziran ayının ortalarında açlık grevi başlatma kararı aldı.

Safa Haber Ajansı'nın Mehcetu'l-Kuds Kurumu'nun müdürü Yasir Mezher'den aktardığına göre İslami Cihad'ın esirleri Filistin Yönetimi'nin kesilen maaşlarının yeniden bağlanması yönündeki çağrılarına olumlu karşılık vermemesi durumunda 15 Haziran tarihinde açlık grevine girme kararı aldı.

Filistin Yönetimi 1100 yaralının, 400 esirin ve 1668 şehit ailesinin maaşını iki aydan fazla süredir kesti. Bunların tamamı Gazze bölgesinde yer alıyor.

Ramallah'taki hükümetin başkanı Muhammed İştiyye, şehitlerin ailelerine ve daha önce maaşları kesilmiş olanların dışındaki esirlerin tamamına maaş ödeneceğini söylemişti. Şehit ailelerine ve esirlere Filistin Yönetimi'ndeki memurların genelinin maaşının %60'ı ödeniyor.

Maaşları kesilen esirler kendilerinin de haklarının tam verilmesini ve siyasi ve örgütsel mensubiyetlerinden dolayı esirler arasında ayrım yapılmamasını istemişlerdi.

Geçtiğimiz Kasım ayından itibaren Gazze bölgesinde Fetih mensupları dışındaki esirlerin ailelerinin maaşlarının tamamen ve nihai bir şekilde kesildiğini bildirdiler.