İstanbul seçimlerine dünyanın odaklanması hayra alamet değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: "İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasına bütün dünyanın odaklanması hayra alamet değildir. Bizim milletimiz bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir" dedi.

Ekleme: 03.06.2019 14:37:18 / Güncelleme: 03.06.2019 14:37:18 / Güncel
Destek için 

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İstanbul katıldığı bir proğramda, AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yol arkadaşı olduğunu, Yıldırım'ın İstanbul'a yaptığı ve yapacağı hizmetleri aktararak, üretimin lokomotif şehri İstanbul'un yatırımcılar için daha cazip hale getirileceğini ifade etti.

İstanbul'un değerine değer katacaklarını dile getiren Oktay, "Yatırım demek istihdam demek; İstanbul'da yeni istihdam imkanları oluşturmak için özel sektörümüze teşvikler vermeyi sürdüreceğiz. İyi günde de kötü günde de sıkıntımız veya güzel bir konu varsa da bunu milletimizle paylaşırız. Milletimizle beraber çözüm yolları buluruz. Önümüzde kim ne engel çıkarmaya çalışırsa çalışsın, içeride veya dışarıda... Önümüze ne engel çıkarırlarsa çıkarsınlar, biz bu projeleri hayata geçmesinde engel olmalarına müsaade etmeyeceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Seçim tekrarlarının dünyanın her yerinde normal olduğunu ifade eden Fuat Oktay, "Dünyanın her yerinde seçimlerin tekrarlandığı, hatta iki yıl sonrasında bile başbakan, cumhurbaşkanı seçimlerinin tekrarlandığı bir dünyada Türkiye'de de başka yerlerde seçimlerin tekrarlandığı bir ortamda İstanbul'da seçimlerin tekrarlanmasına bütün dünyanın odaklanması hayra alamet değildir. Bizim milletimiz bunun ne anlama geldiğini çok iyi bilir. Türkiye'yi ve İstanbul'u bu kadar yakın markaja altına almak isteyenlere gerekli cevabı sizler 23 Haziran'da vereceksiniz." diye konuştu.

Milleti "Türkiye" ortak paydasında buluşturmaya devam edeceklerini, bunun önüne çıkarılacak engellere de müsaade etmeyeceklerini belirten Oktay, makamların en yücesinin, milletin gönlündeki yer olduğunun dile getirerek, birlik ve beraberliğinin önemine işaret etti.

Kaynak, AA