Filistinli 4 Esir işgal rejimi zindanlarında açlık grevinde

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli esirlerden dördünün açlık grevi eylemlerine devam ettiklerini bildirdi.

Ekleme: 29.05.2019 01:47:57 / Güncelleme: 29.05.2019 02:02:00 / Dünya
Destek için 

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli esirlerden dördünün açlık grevi eylemlerine devam ettiklerini bildirdi.

Açlık grevindeki esirlerden eyleme ilk başlayanın El-Halil vilayeti sakinlerinden Hasan El-Uveyvi olduğunu belirten Esir Kulübü, dün (27 Mayıs Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esir El-Uveyvi’nin 56 gün önce başladığı açlık grevini sürdürdüğünü ifade etti.

İşgal rejiminin idari hapis cezasına son vermeyi reddettiği El-Uveyvi’nin sağlık durumunun iyice kötüye gittiğini kaydeden Esir Kulübü, cezaevleri idaresinin Filistinli esiri açlık grevine başladığından bu yana bir cezaevinden diğerine ve hastaneler arasında dolaştırdığını bildirdi.

Esir Kulübü, üç çocuk babası 35 yaşındaki esir El-Uveyvi’nin 15 Ocak’tan bu yana işgal rejimi zindanlarında esir tutulduğunu ve daha önce de uzun yıllar işgal zindanlarında kaldığını açıkladı.

Ramallah vilayetine bağlı Beyt Lukya beldesi sakinlerinden 43 yaşındaki esir Sair Bedir’in idari hapis cezasını protesto için 18 Mayıs’ta açlık grevine başladığını açıklayan Esir Kulübü, Beytlahim vilayetindeki Ayide Kampı sakini Bessam Ebu Bekir’in de 21 Mayıs’tan bu yana açlık grevini sürdürdüğünü söyledi.

Esir Kulübü, El-Halil’e bağlı Dura kenti sakinlerinden Ahmed El-Hurub’un gözaltında tutulmasını protesto için 21 Mayıs’ta başladığı açlık grevini sürdürdüğünü ifade etti.

Kaynak, Filistin Enformasyon Merkezi