Yargının iki yüzü

Siyonist işgal rejiminin sadece siyasetçileri deği; yargısı da ikiyüzlü... İşte 3 tanesi siyonistlerle 1 tanesi de Filistinliler ile ilgili 4 mahkeme kararı ve siyonistlerin hukuk anlayışı

Ekleme: 20.05.2019 15:52:21 / Güncelleme: 20.05.2019 15:52:21 / Araştırma
Destek için 

Haberyorum/Mustafa Karakaş

Siyonist rejim her ne kadar Batı dünyası tarafından ortadoğudaki tek demokrasi ve hukuk ülkesi olarak adlandırılsa da hukuk  bir savaş aygıtı gibi kullanılıyor. Hukuk, çoğunlukla Filistinlileri kesen cellat kılıcına dönüşürken bazen de  adına yerleşimci denilen sivil teröristleri koruyan bir zırha dönüşüyor.

İşte 3+1 örnek olaylar ve hukukun sefaleti

Örnek Olay 1: 2015 yılında evleri kundaklanan Devabişe ailesinin 3 ferdi yanarak can vermişti. Kundaklama olayını yapan siyonist yahudi çetesi kısa bir tutuklamadan sonra ev hapsine alındı. Bilinçli bir şekilde evi ateşe vermiş 3 kişinin yanarak hayatını kaybetmesine neden olmuş canilerin ev hapsine alınma ile serbest kalması yetmedi son olarak katillerden biri "kasıtlı cinayet suçlamasından beraat ettirildi” siyonist yargı “cinayet varsa bile kasıtlı değil” anlamına gelen bu kararla en az siyasetçiler ve ordu kadar siyonist emellerle hareket ettiğini ortaya koydu. Zira bu karar adına yerleşimci denilen sivil teröristlerin daha fazla cüretkar olmasına neden olacaktır.

Şüphesi tek olay üzerinden değerlendirme yapmak hakkaniyete sığmaz. Bir başka olay...

Örnek Olay 2: Aişe Rabi davası...  Siyonist yerleşimciler tarafından geçen ekim ayında kafasına 2 kg ağırlığında kaya atılarak katledildi.

Siyonist mahkemede cezaevinde bulunma süresini yeterli buldu ve ev hapsine aldı caniyi. Yüksek mahkemeye yapılan itiraz da pek bir işe yaramadı.

Örnek Olay 3: 15 Ara 2017 tarihinde hedef alındı İbrahim Ebu Süreyya.. tekerlekli sandalyeye mahkumdu ama halkının özgürlük yürüyüşünde bir adım bile geri kalmadı. Siyonist askerlerin açtığı ateş ile şehid düştü. Ebu Süreyya’nın da dosyası kapatıldı. Siyonist yargı uzun araştırmalar sonrasında katili bulamamıştı. Öyle dediler kamuoyuna.Siyonist medya hedef haline getirdi, siyobist ordu katletti, siyonist yargı ise “katili bulmadık” deyip hukukçuluk oynadı.

Filistinlilerin hak mahrumiyetleri ile ilgili haber derlemeye çalışırsak herhalde kısa zamanda binlece örnek olaya ulaşırız. Bu nedenle en yakın dönemde yani bugün verilen bir kararla noktalayalım haber yorumumuzu.

Örnek Olay 4: Kudüs'ün batı kısmındaki Sulh Mahkemesi bugün (20 Mayıs Pazartesi) bazı Kudüslü gençleri bir eski esirin düğününe katılmaktan dolayı fiili hapis cezasına mahkum etti.

İşgal mahkemeleri Rami El-Fahuri, Mahmud Abdullatif, Macid El-Ca'be ve Imad Ebu Sinine'ye 2,5 ay ile 31 gün arası değişen cezalar verdi. Tekrarlayalım. Suçlama neydi? Eski bir mahkumun düğününe katılmak