“Ramazan ayına kavuşacağımız için çok mutluyuz”

Ramazan ayına kavuşacakları için çok mutlu olduklarını dile getiren vatandaşlar, ramazan ayının Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söylediler.

Ekleme: 02.05.2019 13:25:05 / Güncelleme: 02.05.2019 18:14:40 / Röportaj / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

İslam'ın rükünlerinden olan ve Allah nezdinde en sevilen, mükâfatı ise sadece Allah-u Teâlâ tarafından belirlenmiş olan Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi günü başlıyor. “On bir ayın sultanı” olarak tabir edilen, içerisinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni de barından ve Kur’an-ı Kerim’in indiği ramazan ayının nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başladı.

Bütün müminler ve insanlık için rahmet, mağfiret ve kurtuluş iklimi olan ramazan ayı ile ilgili duygu ve düşüncülerini İLKHA ile paylaşan Gaziantepliler, on bir ayın sultanı olan mübarek ramazan ayına kavuşmanın heyecanını yaşadıklarını söylediler.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla hem heyecanlı hem de mutlu olduklarını dile getiren Gaziantepliler, bu ayın bütün İslam âlemine huzur getirmesini temenni ederek, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.

Ramazan ayının Müslümanlar için büyük bir fırsat olduğunu bu yüzden de en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ayhan Tuncer, ramazan ayında yapılan ibadetlerin sevabının daha fazla olduğunu söyledi.

Tuncer, “Ramazan ayının daha iyi geçirilmesi için Allah’a itaatin iyi bilinmesi lazım. Rabbimize nasıl daha iyi itaat ederiz, nasıl daha iyi yaklaşabiliriz, ramazan ayında Allah-u Teala’nın vermiş olduğu şu bereketi nasıl daha iyi değerlendirebiliriz, bunun hesabını yapmalıyız.” dedi.

“Ramazan ayında yapılan ibadetlerin sevabı daha fazladır”

Gösterişi olmayan tek ibadetin oruç olduğunu ifade eden Tuncer, “Oruç insanın sadece kendi nefsi için yaptığı bir ibadettir. Oruç diğer ibadetlerden daha farklı bir ibadettir. Ramazan ayında hiçbir riya yoktur. İnsanlar namaz ve diğer ibadetlerde belki gösterişte bulunabilirler. Ama oruç ibadeti için aynı şeyi söyleyemeyiz. Oruç ibadetinin karşılığını Allah-u Teâlâ vermektedir. Bütün ibadetlerin karşılığını Allah-u Teala verir ama oruç ibadetinin karşılığı daha farklıdır. Bazı ibadetlerde bire 700 sevap verilir ama oruç ibadeti için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ramazan ayını daha iyi geçirmemiz için muhakkak Allah-u Teâlâ’ya itaat etmemiz lazım. İslam’ı en iyi şekilde öğrenip, insanlara daha iyi aktarmak lazım. Allah-u Teâlâ hiçbir zaman insanları aç susuz bırakmak istemez. Oruç tutmak sadece insanın Allah’a karşı itaatini ifade eder. Allah’ın insanların oruç tutmasına ihtiyacı yoktur. İnsanların nefislerini terbiye edebilmesi için oruç çok güzel bir ibadettir. Yoksa kendi kendini aç bırakan birçok insan var. Ama oruç ibadeti öyle değildir. Bu ayda ibadetlerimizi çok güzel bir şekilde yapmalıyız. Ramazan ayında yapılan ibadetlerin sevabı daha fazladır. İslam’ın beş şartından biri oruç tutmak olduğu için bu ayı iyi değerlendirmeliyiz ve orucumuzu tutmalıyız.” ifadelerini kullandı.

“Oruç sadece bedeni aç bırakmak değildir”

Müslümanların ramazan ayının önemini çok iyi bilmesi gerektiğini belirten İbrahim Mete de “Ramazan ayı on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayı Müslümanların dört gözle beklemesi gereken bir aydır. Çünkü Allah’ın kullarını bağışladığı ve müjdelediği bir mağfiret ayıdır. Ramazan ayının ehemmiyeti, içinde bulunduğumuz toplumda ne yazık ki her geçen yıl azalıyor, köreltiliyor, anlaşılmıyor ve sıradan bir aymış gibi davranılıyor. Ramazan ayının özel olduğu duyguları azalmış ve İslam’ın değerleri ayaklar altına alınmış. Bu yüzden eski ramazanları arar durumdayız. Oysa Resulullah Aleyhisselatu Vesselam’ın hadislerinde ve birçok ayette ramazan ayının öneminden bahsedilmiştir. Ramazan ayı; ibadet, kulluk, bağışlanma ve Allah’a yöneliş ayı iken ne yazık ki şölenlerle, şarkılarla kutlanan bir ay olmuş. Allah bizi ramazan ayını hakkıyla idrak eden kullarından eylesin. Ramazan ayının bize yüklediği sorumluluk sadece bedeni aç bırakmak değildir. Oruç tutmak gözü, kulakları ve dili yalandan, haramdan uzak durarak ve nefse gem vurmaktır.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayı Rabbimizin bize verdiği bir nimettir”

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Ali Oğuz, “Ramazan ayı daha çok rahmet, mağfiret ve bağışlanma ayıdır. Bunun için ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Ramazan ayı yaklaşıyor, bundan dolayı da sevinçliyiz. Ramazan ayı Rabbimizin bize verdiği bir nimettir. İnşallah hayırlısıyla geçiririz.” diye konuştu.

“Herkes orucunu tutmalıdır”

Ramazan ayının bütün dünyaya huzur, barış, birlik ve beraberlik getirmesini temenni eden Mehmet Karataş ise “Tüm Müslümanların yaz-kış demeden oruç tutması lazım. Herkes ramazan orucunu tutmalıdır. Ramazan ayı şeytanın elinin, kolunun bağlandığı ve sevapların çok işlendiği hayırlı bir aydır. Ramazan ayını; ibadetlerimizi yaparak ve hiçbir namazı kaçırmadan, günahlardan da olabildiğince uzak durarak geçirmeliyiz. Allah’a yaklaşmak, emrini getirmek bizi sevindiriyor.” dedi.

“Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum”

Her sene olduğu gibi sabırsızlıkla on bir ayın sultanı olan ramazan ayını beklediklerini belirten Ethem Kaya da “Tüm İslam âlemi için ramazan ayının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Bu hayırlı aydan herkesin yararlanmasını istiyoruz. Sofralarımıza bereket gelmesini istiyoruz. Fakirlere, zorda ve darda olanlara yardımcı olmamız lazım. Her sene olduğu gibi on bir ayın sultanını gerçekten sabırsızlıkla ve hayırlısıyla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Ramazan ayını ibadetle geçirmeliyiz”

Nurhayat Güvercin de “Allah her zaman kazasız, belasız, sağlıkla ve sıhhatle bugünlere ulaşmayı ve hayırla ramazanları geçirmeyi nasip etsin. Allah kimin ne dileği ve muradı varsa versin. Bugünlere kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Ramazan ayını Kur’an okuyarak, oruçlarımızı tutarak, namaz kılarak yani ibadetle geçirmeliyiz. Maddi durumu olmayanlara maddi durumu iyi olanlar yardım etmelidir.” diye konuştu.

“Bu ayda ibadetlere yoğunlaşmalıyız”

Ramazan ayının Müslümanlar için çok iyi bir fırsat olduğunu ifade eden Ferhat Alp da “Ramazan ayının ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Birlik, beraberlik, barış ile ramazan ayına girip sonunda da güzel bir bayram geçirmeyi diliyorum. Ülkemiz adına daha iyi günler olmasını ve bu şekilde de bir ramazan geçirmeyi diliyorum. Bu ayda ibadetlere yoğunlaşarak başta orucumuzu tutarak, herkese dua ederek geçirmeliyiz. Yine fitre ve zekât verirken de yardıma muhtaç olan ihtiyaç sahiplerine vermeye dikkat etmeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Ramazanda muhtaçlara yarım etmeliyiz”

Ramazan ayının on bir ayın sultanı olduğunu ve bu ayın en iyi şekilde idrak edilmesi gerektiğini ifade eden Malik Vanlı da şunları söyledi:

“Ramazan ayı yaklaştığı için bizler de çok sevinçliyiz. Bütün İslam alemine hayırlı olmasını dilerim. Yılda sadece bir kere geliyor ama çok güzel geliyor. Ramazan ayı her geçen yıl kışa doğru gidiyor. Kışın oruç tutmak yaz ayına göre daha rahat. Yaz ayında oruç tutanlar daha az oluyordu. Kışa doğru geldiği için daha çok kişi oruç tutacaktır. İnşallah bu sene ramazan ayının daha coşkulu olacağını düşünüyorum. Herkes elinden geldiğince muhtaçlara muhakkak yardım etmelidir.”

“Ramazan ayına kavuşacağımız için çok mutluyuz”

Bekir Türkmen de “Ramazan ayında orucumuzu tutup bol bol ibadetlerimizi yapmalıyız. Hasta veya rahatsız olmadığımız sürece orucumuzu tutmalıyız. Ramazan ayına kavuşacağımız için de çok mutluyuz. Rabbimize hamd olsun. Rabbim bu güzel günlere ulaşmayı nasip eylesin. Ramazan ayında teravihlere gitmeli ve namazlarımıza özen göstermeliyiz.” şeklinde konuştu.

“Ramazan ayı çok güzel bir aydır”

Ramazan ayının manevi bir atmosferde dolu dolu geçirilmesi için fırsat olduğunu dile getiren Mustafa Üçer ise bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

“Ramazan ayı güzel bir aydır, on bir ayın sultanıdır. Ramazan ayı geldiği zaman sofralarımıza bereket geliyor. Bu ayda birbirimize karşı saygı ve sevgimiz daha fazla artıyor. Ramazan ayında komşular iftar saatinde birbirleriyle yardımlaşıyor. Yaptıkları yemekleri paylaşıyorlar. Bundan dolayı ramazan ayı çok güzel bir aydır. Oruç tutarken yalan söylememeli ve harama bakmamalıyız. Herkese hayırlı olmasını diliyorum.”

“Bu ayı ibadetle geçirmeliyiz”

Gülizar Demir, “Ramazan ayı geldiği için sevinçliyiz. Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlı ve uğurlu olsun. Rabbim her zaman ramazan ayını görebilmeyi nasip etsin. İbadetlerimizi yapmalı ve yardımlaşmalıyız. Amaç yalnız aç kalmak değil, daha iyi şeyler yapmalıyız. Bu ayda bol bol Kur’an okumalı, mukabeleleri de kaçırmamalıyız.” şeklinde konuştu.

“Bu ay bizim için bir fırsattır”

Hamza Aydın da şöyle konuştu:

“İbadetlerimizi sadece ramazan ayı geldiği için değil her zaman yapmalıyız ve ibadetlerimizi sürekli hale getirmeliyiz. Bu ayda ibadetlerimizi daha güzel yapmalıyız, Kur’an-ı Kerim okumalıyız ve Allah’ı daha çok zikretmeliyiz. Hayır ve hasenatta bulunmalıyız. Bu ay bizim için bir fırsattır. Bu ayda yine Kadir Gecesi gibi önemli bir gece vardır. Onun için her günü özellikle ramazanın son günlerinde Kadir Gecesi’ni yakalamak için daha çok ibadet etmeliyiz.

Mustafa Genç de “Ramazan ayı yaklaştığı için çok sevinçliyiz. Büyük bir coşku ve sevinç var. Ramazan ayında oruçlarımız tutmak zorundayız. Teravih namazlarına gitmeli ve Kur’an okumalıyız. Bu ayı iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz.” dedi.

Hasan Kar ve Abdurrahman Ecdani ise dört gözle ramazan ayının gelmesini beklediklerini belirterek, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi ve ibadetle geçirilmesi gerektiğini dile getirdiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler