"Rahmet ve mağfiret ayı en iyi şekilde değerlendirilmeli"

Rahmet ve mağfiret ayı ramazanı heyecanla beklediklerini belirten Midyatlılar, bu ayın en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği tavsiyesinde bulundular.

Ekleme: 01.05.2019 14:15:04 / Güncelleme: 01.05.2019 14:39:32 / Güncel / Mardin Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

On bir ayın sultanı ramazana sayılı günler kala tüm beldeleri bu kutlu mevsime kavuşma heyecanı sardı. Mardin’in Midyat ilçesindeki vatandaşlar da yeni bir kutlu mevsime kavuşacak olmanın heyecan ve sevincini İLKHA ile paylaştı.

İkindi namazını tarihi Merkez Cevat Paşa Camii'nde kılan Midyatlılar, cami çıkışında İLKHA muhabirine, rahmet ve mağfiret ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Kimisi cezbeye gelerek ramazan manisi söylerken, kimisi de ramazan ayına tekrar kavuşmanın şükrünü dile getirdi.

Ramazanda yapılması gerekenleri ve önemini mani şeklinde dile getiren Mehmet Emin Alpsözman, çevredekilerin beğenisini topladı.

“Şeker hastasıyım, ölsem de orucumu tutacağım”
Midyat’ın dinler kenti olduğunu ve herkesin inançlarının gereğini yaptığını belirten Hacı Kadri Şen, Müslüman olarak ramazan orucunu kaçırmayacaklarını söyledi.

Şen, “ Midyat’ta her çeşit inanca mensup insan var. Herkes inancının gereğini yapıyor. Müslümanlar olarak orucumuzu tutacağız. Ramazanda Müslümanların lokantaları kapalı oluyor. Oruçluyken kimseye yemek ve su vermiyoruz. Ramazan bizi temizlemek içindir. Sağlık açısından da yenilenme ayıdır. Nasıl gümüşü uzun süre parlatmazsan kararır, insan da bir yıl boyunca yıpranır. Ramazan kendimizi yeniden parlatmak için fırsattır. Benim şekerim de var ama ölsem de orucumu tutacağım. Ramazanın çok kıymeti var. Allah’tan (Celle Celaluhu)  başka onun mükâfatını kimse veremez. O oruç tutan ile Allah arasındadır. Diğer ibadetlerin ecirleri bellidir ama orucun belli değildir.” şeklinde konuştu.

Yusuf Güntaş ise “Ramazan orucu beden için sıhhattir. Oruç tutan beden dinlenir. Derman gibidir. Peygamberimiz orucun beden için sıhhat olduğunu söylemiştir. İman, ahiret ve dünya için iyidir ramazan.” ifadelerini kullandı.

Hacı Derviş Ece de “ Hayırlı olsun. Hoş geldi Ramazan. Çok sevinçliyiz.” dedi.

“Ramazanı dua ve ibadetle geçireceğiz”
Ramazan ayının barışa vesile olmasını dileyerek bu ayı dua ve ibadetle geçireceklerini belirten Felemez Ali Beg, “Çok güzel bir ay. Çok seviyoruz böyle şeyleri. Kısmet olursa Allah’a dua edeceğiz. İbadet edeceğiz. Güzel elbiseler giyeceğiz. Ramazan ayı çok kıymetli bir aydır. Allah’a bol bol dua edeceğiz. Müslümanlar arasında inşallah barışa vesile olur. İnşallah biz ve milletimiz muvaffak olur.” ifadelerini kullandı. 

“Ramazan bize Allah’ın bir nimetidir”
Ramazan ayının bir nimet olduğunu ve ondan daha güzel bir şeyin olmadığını belirten Yusuf Ayaz, “Ramazandan daha güzel bir şey var mı? Allah’ın bize bir nimetidir. Allah hayırlı kılsın. Kim bu ayda ibadet ederse, teravihini kılıp orucunu tutarsa Allah ondan razı olsun. Kim Müslüman kardeşine dua eder ve ibadet ederse büyük bir nimettir.  Hac, ramazan, arefe ve bayram Allah’ın zikirleridir. Onlardan daha güzel bir şey var mı?” diye sordu.

“Ramazan başımız gözümüz üstüne geldi”
Hayır ve bereket ayı ramazanı dört gözle beklediklerini ifade eden Seyyid Hasan Gün, “Ehlen ve sehlen. Başımız gözümüz üstüne geldi. Biz de onu bekliyorduk. Ramazan hayır ve berekettir. Ramazan sadakadır. Ramazan hayır ve selametle geçsin. Allah bize kuvvet verir inşallah. Teravihlerimizi kılıp ramazanı selametle geçirelim. Çok ramazan geçirdik. Bu da selametle geçer inşallah.” şeklinde konuştu. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler