1030: Zamanında Gazneli Devletinin en parlak dönemini yaşadığı Gazneli Sultan Mahmud vefat etti.
1563: Fransa için büyük tehlike ve yük olarak görülen yahudilerin tamamı Kral VI. Charles'ın emriyle Fransa'dan kovuldu.
1963: Kürtçe dergi çıkaran iki üniversite öğrencisi tutuklandı.
1964: Televizyon yayınlarını başlatmak ve bu alanda gelişmelere ayak uydurabilmek amacıyla Türkiye Radyo Televizyon Kurumu kısa adıyla TRT kuruldu.
1964: Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum kontrolünün uygulanmasını verdiği bir fetvayla kamuoyuna açıkladı.
1971: Güney Pakistan, Bangladeş adını alarak bağımsızlığını ilan etti. Doğu Pakistan'da iç savaş çıktı.
1975: Irak yönetimine karşı isyan başlatan Kürt Hareketi başarısız olunca Kürtler kıyımdan kurtulmak amacıyla Türkiye'ye sığınmak istediyse de Iraklı Kürtlere izin verilmedi.
1982: Darbe sonrası ekonomik krizin ve fakirliğin zirve yaptığı bu yıllarda yapılan bir istatistik sonucuna göre bir işçi, bir kilo et satın almak için 14 saat çalışmak zorundaydı.
1993: Dünya çapındaki iletişim ağı World Wide Web (www) doğdu.
1997: Genelkurmay Başkanlığı’nca, çeşitli gazetecilere brifing verildi.
2003: 2005’e kadar bağımsız Filistin devleti kurulmasını öngören Ortadoğu "yol haritası" resmen yayınlandı. Filistinliler planı hemen onayladı, İsrail ise onaylamak için 25 Mayıs'ı bekledi. Her zaman yaptığı gibi bu da bir oyalama taktiği idi ve İsrail bu sefer de verdiği sözlerin aslında savaşının bir parçası olduğunu göstermiş oldu.
2008: Çalışma Bakanı Faruk Çelik ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay, 1 Mayıs'ın emek ve dayanışma bayramı olarak mülki idarelerin gösterdikleri alanlarda kutlanması gerektiğini açıkladı. Öte yandan Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de bu konuda bir yorum yaparak 1 Mayıs'ın Taksim'de kutlanmasının anayasaya karşı gelmek olacağını söyledi. Hükümetten gelen bu açıklamaya paralel olarak İstanbul'da bir basın açıklaması yapan sendikalar ise 500 bin kişiyle Taksim'de olacaklarını bildirdi.