1495: Osmanlı imparatorluğunun yükseliş devrinin zirvesinde tahta çıkan ve tahtta en uzun süre kalmış padişah unvanını taşıyan Kanuni Sultan Süleyman doğdu.
1521: Portekiz ile İspanya adına seferler düzenleyen ve 9 Martta ulaştığı Filipinler'de imzaladığı ittifak anlaşmasıyla İspanya'ya Büyük Okyanus bölgesindeki ilk müttefikini kazandıran Portekizli kaşif Ferdinand Magellan, Mactan adasındaki yerlilerle girdiği çatışmada öldürüldü.
1927: Türkiye'de ilk radyo yayını başladı. Türk Telsiz Telefon A.Ş. adıyla çalışmalarına başlayan özel kuruluş, yayınlarını 1938'de devlet radyosu kurulana kadar sürdürdü.
1940: Köy Enstitüleri'nin kuruluşuna ilişkin kanun kabul edildi. Köylünün eğitilmesini, kalkınmasını ve toprağa bağlanmasını amaçlayan Köy Enstitüleri, 1946'dan sonra klasik öğretmen okullarına dönüştürüldü.
1978: Afganistan'da Devlet Başkanı Muhammed Davud, Sovyetler Birliği'nin desteklediği bir darbeyle iktidardan uzaklaştırıldı.
1981: Xerox PARC(kiseroks park) şirketi ilk bilgisayar faresini tanıttı.
1992: Sırbistan ve Karadağ, Sovyetler Bloğunun çöküşünün ardından dağılan Yugoslavya’dan sonra Yeni Yugoslavya Federal Cumhuriyeti'ni ilan ettiler.
2000: Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk oylamasında adaylardan hiçbiri seçilebilmek için gerekli üçte iki çoğunluk olan 367 oyu sağlayamadı. En fazla oyu alan Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer'e, 281 oy çıktı. Sezer'i 61 oyla Nevzat Yalçıntaş, 58 oyla Sadi Somuncuoğlu ve 56 oyla Yıldırım Akbulut izledi.
2004: İspanya güçleri Irak'tan çekilmeye başladı. Başbakan Zapatero’nun seçimlerden önce verdiği söze uygun olarak Irak'taki İspanyol birlikleri, Divaniye'deki ana üslerine gitmek üzere Necef'ten ayrıldılar.
2007: TSK Hükümete uyarı ve Muhtıra sayılabilecek nitelikte bir basın açıklaması yaptı. Olay sonraları 27 Nisan Muhtırası olarak anılmaya başlandı.