EKONOMİ SERVİSİ
Türk-Alman Ticaret Günleri’nin 17’ncisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Almanya Büyükelçiliği, Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası ve Almanya Yakın ve Orta Doğu Yatırım Destek Birliği (NUMOV) işbirliğinde KOSGEB’in destekleriyle düzenlenen etkinlik BTSO Hizmet Binası’nda gerçekleştirildi. Etkinliğin açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, küresel ticarette söz sahibi olan iki ülkenin siyasi, ekonomik, askeri ve beşeri boyutlarıyla köklü ilişkilere sahip olduğunu söyledi.
“BURSA’DA 150 ALMANYA SERMAYELİ FİRMA VAR”
Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret hacminin 2018 yılında 36,5 milyar dolara ulaştığını kaydeden Başkan Burkay, “Ülkemizde Alman sermayeli 7 bin firmanın varlığı da ekonomik ilişkilerimizin derinliği açısından önemli bir göstergedir. Bursa’da da Alman sermayeli yaklaşık 150 firma faaliyet gösteriyor. Bursa’dan Almanya’ya 1.100 firmamızın ihracatı bulunuyor. Türkiye’de Almanya ile en yoğun ticari ilişkilere sahip iki şehirden biri olan Bursa, geçtiğimiz yıl Almanya’ya 2 milyar doların üzerinde ihracata imza attı. BTSO olarak kentimizin ekonomik potansiyeline güç katma hedefiyle çok önemli projeleri hayata geçirdik. Baden Württemberg bölgesinin Alman ekonomisine kattığı Ar-Ge, inovasyon ve tasarım odaklı zenginliği model alarak Bursamızı da yüksek teknolojili üretimin ve ihracatın merkezi haline getirmek amacıyla TEKNOSAB, KOBİ OSB, Model Fabrika, Mükemmeliyet ve Ar-Ge merkezlerini kent ekonomisine kazandırıyoruz.” dedi.
“BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDELİM”
Almanya Federal Cumhuriyeti Başkonsolosu Michael Reiffenstuel, BTSO’ya ev sahipliğinden dolayı teşekkür ederek. “Bursa, Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı bir şehir. Almanya’nın İstanbul’dan sonra en çok yatırım yaptığı ikinci şehir. Şu anda Almanya’da 90 bin Türk şirketi bulunuyor. Ekonomik bağlar son derece değerli. Önümüzdeki süreçte de birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.” dedi.