"4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri" yarışmasının ödülleri verildi

"Birlikte Yaşama Kültürü" temasıyla bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Kıssadan Hisse Kısa Film Günleri" yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Ekleme: 08.04.2019 09:15:03 / Güncelleme: 08.04.2019 09:34:10 / Güncel / İstanbul Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Bu yıl “Birlikte Yaşama Kültürü” temasıyla dördüncüsü düzenlenen “4. Kıssadan Hisse Kısa Film Günleri” kapsamında finale kalarak ödül almaya hak kazananlar, ödüllerine kavuştu.

180 filmin değerlendirildiği yarışmada 30 film, finale kaldı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmenin ardından, ödül almaya hak kazanan 10 kısa film sahibi genç yönetmen, düzenlenen programla ödüllerine kavuştu.

Bayrampaşa Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen ödül törenine Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, ünlü oyuncu Hasan Kaçan, Mehmet Usta ve sinema alanında faaliyet gösteren birçok önemli isim katıldı.

Programda konuşan Jüri Heyeti Başkanı Nazif Tunç, “Bu sanata ilk başladığımız yıllarda sağımızda, solumuzda Yücel Çakmaklı'dan başka hiç bir ustayı göremiyorduk.” dedi.

Tunç, “Çok şükür tutkuyla işine sarılan kısa sinemacılarımız var. Uzun metraj çeken yönetmen arkadaşlarımız var. Bir zamanlar etrafımıza baktığımızda Yücel Çakmaklı’dan başka kimseyi göremediğimiz sinema serüvenimiz, bugün büyük bir kalabalığa dönüştü. Bu yüzden kısa film yarışmalarının yeni sinemacılarla devam edeceğini görüyoruz. Bu gerçekten bizi çok sevindiriyor. Bizim geleneğimizde özün özünü anlatma geleneği itibariyle kısa filmler çok önemlidir. Hem yönetmenlik hem oyunculuk alanında çok iyi bir yol kat ettiğimizi gördük. İnşallah dipten gelen büyük dalgayla önümüzdeki yıllarda bu arkadaşlarımızın uzun metrajlı filmlerini görürüz." şeklinde konuştu

“Birlikte yaşama kültürünü sinema ile anlatmak istedik”

Düzenlenen kısa film yarışması hakkında İLKHA’ya değerlendirmede bulunan 4. Kısadan Hisse Kısa Film Günleri yarışması organizatörü Aşkın Özcan ise “Bu yıl 4’üncüsünü organize ettiğimiz kıssadan hisse kısa film yarışmalarında ödül töreni için buradayız. Bir sosyal sorumluluk projesi olmasının yanı sıra yeteneklerin keşfi için bu organizasyon kararını aldık. Her yıl bir tema üzerine ilerledik. İlk yılımızın teması ‘evsizler'di. 2’nci yılın teması ‘bireyselleşme ve aile’, 3’üncü yıl da ‘güven’ temasını işledik. Bu sene de ‘birlikte yaşama kültürü’ temasını seçtik." dedi.

Özcan, "Özellikle yaşadığımız son zaman diliminde din, dil, ırk vb. farklılıkların birer çatışma sebebi olarak görülmemesi, bunların bir zenginlik olarak görülmesi ve bu coğrafyada huzurlu, mutlu, refah içerisinde yaşanmasını kamuoyu ile paylaşmak istedik. Burada da sanatın gücünden faydalanarak bu konuda çekilmiş olan kısa filmleri değerlendirmeye tabi tutarak ödüllendirdik. Başladığımız yıldan bu yana çok kaliteli filmler geldi. Bu yıl da 180 tane film geldi. Bu filmlerin çoğu genç yönetmenlerin yaptığı filmlerdi. Ön jüri elemesiyle 30 film jüriye ulaştı. Nihayetinde 10 film, ödül verilmeye layık görüldü. Toplamda 30 bin liralık ödül dağıtılacak. Ümit ediyoruz ki bu tür yarışmalarla genç yeteneklerimizi biraz daha motive etmiş ve teşvik etmiş oluruz. Geçtiğimiz üç yıl boyunca genç oyuncular kısa film yarışması olarak devam ediyordu. Bu yıl kıssadan hisse olarak ismimizi değiştirdik. 5 ve 6 Nisan’da 3 oturum şeklinde seminerler düzenledik. Bugün de inşallah ödüller sahiplerini bulacak.”

Yarışmada, birincilik ödülü "Misafir" filmiyle Orhan Dede'ye, ikincilik ödülü "Küllerinden güle dön" filmiyle Onur Kök'e, üçüncülük ödülü ise "Gümüş" filmiyle Deniz Telek’e verildi. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler