Büyük taşınma başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, İstanbul Havalimanı'na taşınmanın tamamlanması aşamasında Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak son uçağın anonsunu yapacak.

Ekleme: 04.04.2019 19:53:01 / Güncelleme: 05.04.2019 08:44:42 / Ekonomi
Destek için 

EKONOMİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 29 Ekim 2018'de açılarak, kademeli geçişin başladığı İstanbul Havalimanı'na taşınma,  tamamlanacak.

Atatürk Havalimanı'ndan son ticari uçak, Bakan Turhan'ın anonsunun ardından kalkacak.

Atatürk Havalimanı Hava Kontrol Kulesi'nde, Bakan Turhan ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin katılacağı törenle THY'nin 350 kişilik TK54 sefer sayılı uçağı Singapur'a hareket edecek.

Bugün 17.00'de başlayıp, 6 Nisan Cumartesi günü 10.00'da tamamlanacak İstanbul Havalimanı'na büyük taşınmanın ardından da Atatürk Havalimanı ticari uçuşlara kapatılacak.

Genel havacılık, bakım onarım, müstakil kargo ve devlet uçaklarıyla yapılacak uçuşlar ile özel VIP/CIP uçuşları ise devam edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce yaptığı açıklama doğrultusunda, Atatürk Havalimanı'nın bir kısmının Millet Bahçesi yapılması ve havacılık unsurlarının değerlendirilmesi yönündeki çalışmalar ise sürüyor.

EKŞİ: “BÜYÜK TAŞINMAYA ADIM ADIM HAZIRLANDIK”

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin, sosyal medya hesabından taşınmaya ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle oldu:

“Büyük taşınmada 158 adet uçağımız Atatürk Havalimanından İstanbul Havalimanına yolcusuz olarak intikal edecektir.

Taşınma sonrası ilk uçuşumuz 6 Nisan saat 14.00'te.

Toplam 686 TIR ile ekipmanlarımızı götürüyoruz. İlave olarak 700 tekerlekli araç götürülecek…

Büyük Taşınmaya adım adım hazırlandık.

Arkadaşlarımız ile 37 taşınma hazırlık toplantısı yaptık.

29 Ekim 2018 den beri İstanbul Havalimanımızı arkadaşlarımız 3272 uçuş ve 415BİN yolcu ile ilmek ilmek deneyimlediler. Emeklerinize sağlık. Büyük Taşınmaya ekip olarak hazırız.”