“Biz görevimizi yaptık artık görev seçilecek yöneticilerde”

Gaziantep’te Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oyunu kullanan vatandaşlar, “Biz görevimizi yaptık, artık görev seçilecek yöneticilerde” diyerek seçilen yöneticilerin herkese eşit hizmette bulunması gerektiğini söylediler.

Ekleme: 31.03.2019 14:10:04 / Güncelleme: 31.03.2019 14:18:33 / Güncel / Gaziantep Haberleri
Destek için  Haberin Videosunu İzle

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin yürürlüğe girmesinin ardından yapılan ilk yerel seçimlerde Gaziantepliler, sabahın erken saatlerinden itibaren sandık başına giderek oyunu kullandı.

Gaziantep merkez, Oğuzeli, Araban, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı ve Yavuzeli ilçelerinde toplam bir milyon 227 bin 454 seçmenin bulunduğu kentte, oy kullanma işlemi sabah saat 07.00'de başladı. Seçmenler, oy kullanmak için sandıklara gitti. Seçmenler, kimlik kontrollerinin ardından verilen tercih pusulalarıyla kabine girdi ve daha sonra oylarını kullanarak şeffaf sandığa attılar.

Kentte toplam 3 bin 773 sandık kurulurken, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seçim nedeniyle kent genelinde her hangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Sandıkların kurulmasıyla birlikte oylarını kullanan seçmenler, seçimlerin bütün ülkeye huzur getirmesi temennisinde bulundu.

Vatandaşlık görevini yerine getirerek oylarını kullandıklarını belirten Gaziantepliler, bundan sonra asıl görevin seçilecek belediye başkanlarında olduğunu ve belediyelerin de en önemli görevinin hizmet olduğunu söylediler.

“Biz görevimizi yaptık, artık görev seçilecek olan yöneticilerdedir” diyen Halil Evlek, “Bizim için önemli olan vatan ve millettir. Biz her zaman sağduyu ile oylarımızı kullanıyoruz ve oyumuzu kullanırken de içimizden geçen kişileri tercih ediyoruz. İnşallah seçtiğimiz ve oy verdiğimiz insanlarda vatanımız ve milletimiz için güzel bir gelecek sunarlar. Şehrimiz güzel bir şehir, yapılan hizmetler kötü değil. Ama eğitim, ulaşım ve yolların yapılması konusunda daha güzel hizmetler yapılabilir. Yollarımızın yapıldığı söyleniyor ama bence Gaziantep’in yolları çok kötü. Bozuk yollarda arabalarımız harap oluyor ve iyi yollarımız yok. Ulaşım biraz daha güzelleştirilebilir. Belediyelerin de en önemli görevi hizmettir. Biz bugün bize daha güzel bir hizmet vermeleri ve daha güzel bir yaşam alanları oluşturmaları için gelip oyumuzu kullandık. Bunu yapmaları lazım. Çünkü biz vatandaşız, vatandaş olarak biz görevlerimizi yerine getiriyoruz. Bunlara güvenerek oy veriyoruz. Yöneticilerde bizim bu güvenimizi karşılıksız bırakmamalı ve bizi mutlu etmelidirler. Her zaman için bize hizmet vermeleri lazım. Biz görevimizi yaptık, artık görev seçilecek olan yöneticilerde. Vatandaşı mutlu etmeleri lazım ki vatandaş da rahat etsin. Şu an ekonomik olarak kötü durumdayız. Bir an önce bu ekonomideki sıkıntılara ve hayat pahalılığının önüne geçilmesini istiyoruz.” dedi.

“Vatandaş olarak görevimizi yerine getirmemiz lazım”

Bundan sonraki seçimlerde siyasilerin ayrıştırıcı değil toparlayıcı olmasını istediğini belirten Zeynel Abidin Bilici de şunları söyledi:

“Allah’a hamdolsun oyumuzu kullandık. Rabbime şükürler olsun bizi oyumuzu kullanma şerefine nail etti. Dünyadaki bütün ülkeler Türkiye'yi gözetliyor. Eğer Türkiye'de tüm vatandaşlarımız, vatandaşlık bilinci içerisinde iyi veya kötü doğru veya yanlış herkesin doğrusu ve yanlışı kendisine ait, gelir burada bir vatandaşlık görevi olarak oyunu kullanırsa bu dünya nezdindeki bütün ülkelerde, ‘Türkiye'de yüzde 100 insanlar demokrasisine sahip çıkıyor, oylarını çok güzel bir şekilde hür irade ile kullanıyorlar’ diye dünyadaki insanların bakışı ülkemize karşı daha iyi olur. Vatandaş olarak görevimizi yerine getirmemiz lazım. Vatandaşa hizmet Hakk'a hizmet diye düşünürlerse Allah onların kalplerine bu memleket için hizmet etmeyi nasip eder. Ama yanlış şeyler düşünürlerse onlar da yola giderler. Hem haksızlık etmiş olurlar hem de insanların hakkına tecavüz etmiş olurlar.  Allah bu tür insanları bizim başımıza getirmesin. Hayırlısı kimse o bizi yönetsin.”

“Bu seçimin ülkemize, şehrimize ve mahallemize hayırlı olmasını diliyorum”

Değirmiçem Mahalle Muhtarı ve adayı Muhammed Şinasi Yılmaz da “Elhamdülillah mahallemiz çok sakin bir mahalle, seçimlerde sakin geçiyor, güzel bir katılım var. İnşallah sonuna kadar da bu şekilde devam eder. İnşallah daha büyük bir katılımın olacağını tahmin ediyorum. Şu an seçim güzel geçiyor. Asayiş olarak herhangi bir problem yok. Mahallemizde dört tane okulumuz var, dört okulu da gezdim ve bütün okullarda seçim iyi gidiyor. Rabbime şükürler olsun herhangi bir sorunumuz da yoktur. Ben bu seçimin ülkemize, şehrimize, mahallemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Toplumu germeden güzel bir seçim olması için temenni de bulunuyorum.” ifadelerini kullandı.

“Kararsız seçmenlerin oy kullanmalarını istiyorum”

Seçimlerin huzur içinde geçmesini dileyerek, kardeşlik temennisinde bulunan Ahmet Gümüş, “Bugün mutluyuz, seçimlerin vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Oyumu kullandım, tercihimi de belirledim. Vatana ve millete hayırlı olan kim ise o kazansın. Şu anda yapılan hizmetleri güzel buluyorum. Hizmetlere diyecek bir şey yok. Vatanını ve milletini seven her insan için bu yapılan hizmetler yeterlidir. Seçimler çok güzel, huzur içerisinde geçiyor. Herhangi bir sıkıntı yok. Kararsız olanların da vatanını ve milletini düşünüp oyunu kullanmaları lazım. Öncelik vatan millet, sonra parti daha sonra kendimiz geliriz. En son kendimizi düşünmemiz lazım. Vatanını ve milletini düşünmezsen her şeyini kaybedersin. Bugün Suriyelilerin içinde olduğu durumu görüyoruz. Öncelik vatandır.” diye konuştu.

“Bu yıl seçim güzel bir ortamda geçiyor”

Seçilecek belediye başkanlarının halka daha çok hizmet etmesi gerektiğini belirten Mukaddes Gök de “Oyumuzu kullandık. Vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu yıl seçim güzel bir ortamda geçiyor, Rabbim hayırlı olanını versin. Şu an emekliler çok rezil bir durumda. Pazarlarda, marketlerde fiyatlar yüksek, perişanız geçinemiyoruz. Bin 400 TL maaş alıyorum. Doğal gaz, elektrik ve su derken geçinemiyoruz. İnşallah seçimlerden sonra seçilen kişilerin bizleri bu anlamda düşünmesini isterim. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı başımıza getirsin.” şeklinde konuştu.

“Hizmette adaletli olmalarını istiyoruz”

Seçilecek belediye başkanlarının adaletli davranması ve herkese eşit hizmette bulunmasını istediğini belirten İbrahim Polat da “Oyumuzu kullandık, memleketimize hayırlı olsun ve daha güzel hizmetleri yapabilecek insanları seçtiğimize inanıyorum. Hizmet anlamından ziyade genel olarak siyasi politikalar zaten yanlış giden bir şeyler var memlekette. Bunların düzelmesi açısından bunu bir başlangıç olarak görüyorum. Buna göre insanların tepki oyları olacaktır. Çünkü halkta genel olarak büyük tepkiler var. Seçilecek kişiler, kesinlikle adaletli olsunlar ve toplumun herhangi bir kesimini, herhangi bir tabanını ayırmadan hizmette bulunmalarını isteriz. Yerel seçimde zaten izlenecek yol haritası bellidir. Yerel yöneticilerden hizmet istiyoruz.” diye konuştu.

“Herkes görevini yaparsa, hakkı ve hukuku gözetirse başka bir şey beklemiyoruz”

Murat İyitütüncü de “Oyumuzu kullandık çok şükür. Allah memlekete ve millete hayırlı olanını nasip etsin. Herkes görevini yaparsa, hakkı ve hukuku gözetirse başka bir şey beklemiyoruz. İnşallah herkes gerekeni yapacaktır diye düşünüyorum. Gaziantep’te trafiğin çok problem olduğunu düşünüyorum. Ama ona da çok bir çözüm bulunulabileceğini sanmıyorum. Seçim güzel ve sakin geçiyor. Zaten bizim memlekette pek fazla seçim kavgası olmaz. Herkes gelir tercihini belirler, oyunu kullanır.” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız için güzel bir gelecek olsun istiyoruz”

Hanifi ve Suna Karadağ çifti de “Bütün vatandaşlar gibi biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için geldik. Oyumuzu kullandık, vatana millete hayırlı olsun. Herkesin bir sorumluluğu vardır. Bundan dolayı oy kullanmak da vatandaş olarak bizim görevimizdir. Bizde bundan dolayı oyumuzu kullanmaya geldik. Çocuklarımızın geleceği ve gelecekte bizi yöneten kişileri seçmek için oyumuzu kullanmamız lazım. Yöneticiler de memleketimize ve çocuklarımıza iyi bir gelecek sunsunlar başka bir şeyde istemiyoruz. Çocuklarımız için güzel bir gelecek olsun istiyoruz. İnşallah bundan sonra daha iyi hizmet bekliyoruz.” dediler.

Mustafa Kılıç, Mehmet Ali Yeniçelen ve Mesut Can Demir de seçimin hayırlara vesile olmasını ve memlekete hayır getirmesini dilediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzle
İlgili Videolar İlgili Galeriler